Register

A password will be e-mailed to you.

Pozoruhodnú adventúru z obdobia vrcholného stredoveku pod názvom A Plague Tale: Innocence sme vám už zbežne predstavili v rámci našich článkov z E3. Nedávno však autori z Asobo Studio zverejnili aj gameplay zábery so svojim komentárom.

A Plague Tale: Innocence možno zjednodušene označiť za stredovekú akčnú adventúru s krysou tematikou. Práve krysy by mali dominovať celej hre a byť nielen vašimi protivníkmi, ale dokonca aj prípadnými spojencami. To však bude záležať iba na situácii, v ktorej sa budú nachádzať hrdinovia hry. Avšak celková situácia bola v tom čase určite nezávideniahodná. Historici sa zhodujú vo fakte, že rok 1349 patrí medzi najstrašnejšie roky európskej histórie, pretože v tomto období morová nákaza zabila vyše dve tretiny francúzskej populácie. Bola dokonca taká silná, že na čas zastavila vojenské operácie počas takzvanej storočnej vojny, pretože jednoducho nemal kto bojovať.

Táto morová epidémia, ktorá sa dnes nazýva “Čierna smrť”, zdecimovala celú populáciu natoľko, že vládu nad krajinou začali pomaly preberať všadeprítomné krysy. Mocná inkvizícia začala zúrivo hľadať príčinu utrpenia a našla ju v ľudskom hriechu. Preto sa rozhodla nemilosrdne prenasledovať všetkých hriešnikov, respektíve ľudí, u ktorých nadobudla čo i len iskierku podozrenia. Medzi nich patrí aj dievča menom Amicia a to sa tak snaží so svojim mladším bratom Hugom uniknúť nielen spod jej vplyvu, ale aj pred neľútostnými krysami.

Vývojári postupne čoraz viac objasňujú herné mechaniky a upresňujú hrateľnosť. Aktuálne video od jedného z nich je síce komentované v taliančine, ale ponúkame vám ho z dôvodu, že je opatrené českými, prípadne anglickými titulkami, ktoré si môžete zvoliť.

 

Komentuj!