Register

A password will be e-mailed to you.

Už dávnejšie bolo ohlásené, že sa dočkáme remasteru prvých dvoch dielov legendárnej značky Shenmue. Najprv sme sa dočkali ohlásenia, sprevádzaného kratším teaser trailerom, neskôr nám autori poskytli aj obrázky z hry, ktoré prezrádzali aký detailný bude samotný remaster. No a najnovšie nám bol prezradený dátum i vydania, ktoré je už bližšie, ako by ste čakali. 

Prvé dva diely série Shenmue sú v podstate akčnými adventúrami, ktoré v sebe kombinujú prvky sociálneho života. Prechádzate mestom, komunikujete s ostatnými občanmi, stravujete sa, dokonca sú prítomné aj hracie automaty s arkádovými minihrami. Samozrejme, základ hrateľnosti tvorí boj s protivníkmi, pričom bojový systém bol v dobových recenziách mimoriadne chválený. Prvý diel bol vydaný iba na konzolu Dreamcast, druhý bežal už aj na dnes už staručkom prvom Xboxe. Hoci oba zmienené tituly neboli globálne komerčné trháky, skôr práve naopak, mnohí recenzenti dodnes tvrdia, že séria Shenmue vďaka svojim unikátnym prvkom predbehla svoju dobu a najmä preto sa z nej stal kult.

V tomto prípade nepôjde o veľký remake, ale len o mierne úpravy grafického kabátika. Pokiaľ vlastníte konzolu Xbox One, tento titul si už môžete predobjednať a to za cenu 29,99 dolárov, čo je približne 25 eur. Zahrať by ste si ho pritom mali už 21. augusta 2018, kedy v podstate končí herné sucho. Na iných platformách sa, žiaľ, ešte nedá predobjednať, no je takmer isté, že remaster vyjde v tú istú dobu aj na zvyšných platformách, teda PlayStation 4 a PC.

Komentuj!

O autorovi

Veľký fanúšik hier, ktorý si dokáže rovnako užiť temnú adventúru ako aj futuristické FPS. Hry hrávam v podstate od malička a asi aj preto som si k nim vybudoval veľký vzťah a stali sa aj mojou najväčšou vášňou. Okrem hier samozrejme obľubujem filmy a miestami si prečítam dobrú knihu. No hry budú mať v mojom srdci vždy najväčšie miesto.

Súvisiace príspevky