Register

A password will be e-mailed to you.

Pokiaľ ste fanúšikmi atmosférických hororových titulov s mysterióznym nádychom, máme pre vás výbornú správu. Momentálne totiž môžete získať hororovú prvotinu štúdia Bloober Team SA, Layers of Fear, úplne zdarma. Máte dostatok odvahy spoznať všetky vrstvy strachu?

Pokiaľ ste Layers of Fear doteraz prehliadali, tak vám túto desivú záležitosť trochu predstavíme. Zhostíte sa v nej úlohy maliara s psychickými problémami, pričom dej sa začína odvíjať zdanlivo normálne. Prídete do svojho domu a začnete pracovať na svojom Magnum Opuse, nádhernom, zatiaľ nedokončenom, obraze. Čoskoro sa však začnú okolo vás diať veľmi zvláštne veci. V roli maliara tak budete musieť čeliť svojim najväčším obávam, pričom vás budú neustále prenasledovať rôzne nadprirodzené javy, ako aj vlastné výčitky minulosti. Jediné východisko predstavuje dokončenie obrazu. Prinesie vám to však vytúženú spásu a zachráni vás z okovov vlastnej mysle?

Hrateľnosť nie je nijak zvlášť náročná, nakoľko sa jedná o klasický walking simulátor. Titul si veľmi zakladá na atmosfére, ktorá je neustále budovaná napínavým hudobným sprievodom, ako aj množstvom jump scare momentov, ktoré však nepôsobia tak prvoplánovo. Okrem toho sa môžete tešiť aj na veľmi kvalitné príbehové pozadie, ktoré si však musíte poskladať úplne sami, nakoľko je rozvíjané iba prostredníctvom rôznych náznakov, či textových dokumentov. Postupne si však dokážete poskladať mozaiku udalostí, umožňujúcu odhaliť smutný príbeh, ktorý vás dokáže chytiť za srdce. Toto všetko navyše v krásnom grafickom spracovaní, pripomínajúcim maľované obrazy. Layers of Fear si svojho času vyslúžil metascore 75%, pričom veľmi dobre dopadol aj v našej recenzii.

Layers of Fear môžete momentálne získať úplne zdarma prostredníctvom platformy Steam. Jediné čo k tomu potrebujete je vlastniť Steam účet, následne si musíte pridať titul do svojho nákupného košíka, no a po zúčtovaní bude zaradený do vašej virtuálnej knižnice. Rozhodne však neotáľajte, nakoľko tento hororový unikát je dostupný zdarma len po určitý čas.

Komentuj!