Register

A password will be e-mailed to you.

Nintendo v rámci svojej konferencie na E3 odhalilo viacero zaujímavých titulov a medzi nimi sa objavila aj hra Fire Emblem: Three Houses. Tento titul bol síce naznačený už na začiatku minulého roku, avšak teraz bol konečne oficiálne potvrdený.

Fire Emblem je skutočne rozsiahla séria taktických RPG, ktorá prvýkrát uzrela svetlo herného sveta ešte na staručkej konzole Family Computer (NES) v apríli roku 1990. Od tohto času už ubehlo veľa vody a odvtedy sa séria dočkala regulárnych desiatich dielov, pokiaľ nerátame jej odbočky typu Fire Emblem Warriors (2017). Keď ste však o tejto sérii ešte nepočuli, ani sa vám veľmi nečudujeme. Zatiaľ posledný regulárny diel totiž vyšiel už pomerne dávno, konkrétne v roku 2007 a dokonca len exkluzívne na domácej konzole Nintendo Wii.

Prvý trailer k ďalšiemu dielu tejto značky nám ukázal niekoľko nových prvkov, ktoré séria doposiaľ neobsahovala. Vidíme napríklad, že budeme hrať pri pohľade zhora, ale zároveň budeme mať možnosť plynulo prechádzať ku klasickému pohľadu, ako to bolo možné napríklad v prípade Dragon Age: Origins. Z traileru sa dá aj usudzovať aj to, že by hra mohla vôbec po prvýkrát obsahovať aj režim pre voľný prieskum. Na konferencii bolo každopádne uvedené, že Fire Emblem: Three Houses by mal vyjsť na jar 2019 exkluzívne na Nintendo Switch.

Komentuj!