Register

A password will be e-mailed to you.

Ak ste sledovali tlačovú konferenciu Microsoftu v rámci tohtoročnej E3, určite vám neunikla zmienka Phila Spencera, šéfa Xbox divízie o tom, že sú v príprave nové zariadenia z rodiny Xbox. Áno, čítate a počuli ste správne, naozaj sa hovorilo v množnom čísle.

Samozrejme, zatiaľ nič nie je oficiálne potvrdené, no najnovšie zvesti hovoria o tom, že nový Xbox nesie pracovné označenie Scarlett. Doraziť by mal v roku 2020 a ako povedal samotný Spencer, cieľom je opäť nastaviť benchmark pre herné konzoly. To sa však bavíme o štandardnom Xboxe. Čo však tie ostatné zariadenia z rodiny Xbox?

To je zatiaľ vo hviezdach, respektíve pravdu vedia iba zainteresované osoby, no poďme si trochu zafabulovať. Špekulácie hovoria o zariadení, ktoré by bolo určené na streamovanie hier, nakoľko má Microsoft novú streamovaciu službu. Dávalo by to zmysel? Určite áno. Na E3 v roku 2016 Microsoft spomínal akési Xbox TV zariadenia, no do dnešného dňa sme sa žiadneho nedočkali. Mohlo by teda i niečo takého byť súčasťou spomínanej rodiny? Prečo nie… V hre sú aj rôzne výkonnostné varianty Xboxu Scarlett, a teda by si zákazník mohol vybrať, či uprednostní lepšiu cenu, alebo vyšší výkon za príplatok.

Ako je vidieť, Microsoft a jeho Xbox divízia majú ambiciózne plány do budúcna. Je otázne, čoho všetkého sa nakoniec dočkáme, ak teda nepočítame klasickú next-gen hernú konzolu, tú môžeme považovať za hotovú vec. I Bethesda na svojej konferencii predstavila dva next-gen tituly (Starlink a The Elder Scrolls VI), takže tu nie je dôvod pochybovať.  Čo sa týka ďalšieho Xboxu, určite príde s podporou spätnej kompatibility a všetkými programami, ktoré fanúšikovia Microsoftu obľubujú. Aký názor máte na túto situáciu? Privítali by ste príchod novej konzolovej generácie v roku 2020, alebo je to podľa vás priskoro?

Zdroj: The Verge

Komentuj!