Register

A password will be e-mailed to you.

O pripravovanom pokračovaní taktickej akcie, pochádzajúcej z dielne Ubisoftu z roku 2016, Tom Clancy’s The Division, sa vedelo už nejakú dobu a bolo jasné, že jeho sequel bude predstavený na tohtoročnej E3 konferencii. No a tam sme sa podľa očakavánia dočkali oficiálneho traileru, akciou nabitého videa, predstavujúceho hrateľnosť a samozrejme, aj dátumu vydania. 

Príbehový trailer prezrádza, že pokračovanie sa bude odohrávať v najzabezpečenejšom meste na planéte Zem, a to Washingtone D.C.. V ňom vypukla neznáma nákaza, ľudia začali zomierať, následkom čoho prišli na rad nepokoje a začalo sa aj rabovať. Vojaci sa podľa všetkého ukryli do podzemných bunkrov, no bežní civilisti zostali na povrchu. Začína sa ich boj o suroviny, jedlo, o prežitie. Príbeh by sa mal odohrávať šesť mesiacov po vypuknutí nákazy, kedy do mestečka prichádzajú agenti Divízie vyriešiť túto nepriaznivú situáciu.

Z gameplay ukážky vyplýva, že hra bude opäť orientovaná na taktickú kooperačnú akciu. Vo videu spolupracujú hneď štyria hráči, dohovárajú sa medzi sebou, vďaka čomu pôsobí celá akčná pasáž veľmi efektne. Protivníkov eliminujú jedného po druhom, pričom to vyzerá tak, že nepôjde len o nepretržité bezduché strieľanie, pretože nepriateľov zrejme budeme musieť často obchádzať alebo streliť do špecifického miesta, čím ho ihneď zlikvidujeme. Celá pasáž je bohatá na zaujímavé detaily, akým je napríklad deštrukcia prostredia, či pohyblivosť vody pri streľbe do nej. Grafické spracovanie tiež nevyzerá najhoršie, avšak hry z dielne francúzskeho štúdia Ubisoft sú známe svojimi prikrášlenými prezentáciami, kde výsledný produkt nevyzerá ani zďaleka tak dobre, ako na rôznych videách, čiže tento aspekt je zbytočné nejako hodnotiť. Zatiaľ bol titul odprezentovaný na E3 konferencii Microsoftu a je celkom možné, že sa ho ešte dočkáme v pondelok 11. júna o 22:00 nášho času, kedy má svoju prezentáciu samotný Ubisoft.

Dátum vydania tejto kooperačnej akcie je momentálne stanovený na 15. marca roku 2019, pričom sa naň môžu tešiť majitelia osobných počítačov a konzol PlayStation 4 a, pochopiteľne, aj Xbox One.

Zdroj: tlačová konferencia Microsoftu

Komentuj!