Register

A password will be e-mailed to you.

Áno, znie to síce šialene, ale Microsoft v rámci svojej tlačovej konferencie predstavil až tri tituly nesúce v názve Gears. Je pravdou, že sa o tom špekulovalo už popredu, no verila tomu asi iba naozaj malá skupinka ľudí. Ako sa však ukázalo, i tieto dohady sa zakladali na pravde.

Prvý na pretras došiel mobilný titul Gear POP!. Ako už napovedá názov hry, v hlavnej úlohe budú POP! postavičky s dizajnom hrdinov tejto populárnej a pre Xbox veľmi dôležitej série. Ukážka do veľkej mieri vsádza na humor a celé to zatiaľ pôsobí zvláštne, no nesúďme popredu. Gears POP! sa dočkáme niekedy v priebehu budúceho roku, viac informácii sa o samotnej hre dozvieme neskôr.

Po Gears POP! prišla na rad taktická stratégia Gears Tactics. Prvý prekvapením je, že hra dorazí exkluzívne pre PC (Windows 10) a nejde tak po vzore ostatných titulov pod hlavičkou Microsoftu, ktoré vychádzajú na obe ich platformy zároveň. Hra svojimi mechanika pripomína X-COM, takže by tento počin vôbec nemusel dopadnúť zle. O hre sme sa však viac nedozvedeli a celou tlačovkou viac-menej iba “prefrčala”. Viac podrobností by sme sa však mali dozvedieť už čoskoro.

Na záver prišlo to najdôležitejšie, a to oznámenie regulérneho pokračovania nazvaného Gears 5. Oznamovací trailer nám predhodil scénu plnú emócií a zároveň aj nezhody v tíme, ktorý poznáme z predošlého dielu. Hlavnej úlohy sa zhostí Kait Diaz, navrátivšia postava z predošlej časti.

Okrem oznamovacieho traileru sme obdržali aj cinematický trailer, ktorý síce obsahuje aj scény z ukážky priloženej vyššie, no je omnoho rozsiahlejší, nakoľko sa minutáž zastavila zhruba na štyroch minútach a tridsiatich sekundách. Microsoft ďalej prehlásil, že ide o doposiaľ najväčší a najkrajší svet, ktorý sa vo franšíze Gears of Ware kedy objavil. Chýbať nebude split-screen, online multiplayer, 4K rozlíšenie v prípade Xboxu One X a PC, HDR a pre mnohých to najdôležitejšie – beh hry v 60 snímkoch za sekundu. Gears 5 dorazia v priebehu budúceho roku na PC a Xbox One, no a chýbať nesmie ani zaradenie hry do knižnice titulov v rámci Xbox Game Pass v deň vydania.

Zdroje: tlačová konferencia Microsoftu, The Verge

Komentuj!