Register

A password will be e-mailed to you.

Vzhľadom k dobrým vzťahom Microsoftu a poľského CD PROJEKT RED  sa všeobecne očakávalo, že si na Microsoft press konferencii v rámci E3 môže odbiť premiéru aj dlho očakávaný Cyberpunk 2077. To sa aj nakoniec stalo realitou.

Prvý a v podstate nič nehovoriaci teaser trailer na Cyberpunk 2077 sme mali možnosť zhliadnuť ešte v roku 2013, takže bolo na čase, aby nám poľskí vývojári ukázali niečo viac z hry, na ktorej usilovne pracujú. Na oficiálne odhalenie sme si však museli počkať až do úplného záveru konferencie, no išlo rozhodne o vydarenú bodku za celou prezentáciou. Vydaný trailer podľa očakávania nevypovedá vôbec nič o samotnej hrateľnosti a dôraz je primárne kladený na predstavenie sveta, v ktorom sa bude tento titul odohrávať. Z tohto pohľadu ukážka trochu prekvapila tým, že nepôsobí tak temne, ako sa pôvodne očakávalo, na druhej strane však treba pochváliť vynikajúci vizuál a celkovo veľmi zaujímavo pôsobiace prostredie.

V úvode predstavenia bola navyše zašifrovaná tajná správa od samotných vývojárov. Z nej po rozlúštení vyplýva, že Cyberpunk 2077 je rozhodne bližšie dátumu vydania, ako bol pred piatimi rokmi, no CD Projekt RED nechce nič uponáhľať. Avšak vzhľadom k tomu, že stále nie sú k dispozícii žiadne gameplay zábery, reálne sa nedá očakávať, že hra vyjde skôr ako v roku 2020.  Fanúšikov však určite poteší informácia, že má byť po vydaní DRM-free, tak ako aj predošlé hry štúdia a rozhodne nás nebudú čakať žiadne miktrotransakcie, ku ktorým sa Poliaci stavajú veľmi negatívne. Dá sa teda očakávať, že ku dodatočnému obsahu budú pristupovať podobne ako v rámci The Witcher 3: Wild Hunt. To rozhodne neznie zle, čo poviete?

Zdroj: tlačová konferencia Microsoftu

Komentuj!