Register

A password will be e-mailed to you.

Včera tlačové konferencie v rámci E3 odštartovali Electronic Arts s ich EA Play, no a dnes pokračuje Microsoft s ich Xbox E3 brífingom. Za posledné roky úroveň prezentácie Microsoftu pomaly stúpa, tak snáď sa v tom bude pokračovať i tento rok. Čo nás čaká a neminie? 

Podľa tweetu od Phila Spencera (hlava Xbox divízie) by tlačová konferencia Microsoftu mala trvať zhruba 100 minút a priniesť herných 15 premiér. To nutne neznamená, že sa dočkáme 15 nových hier, pretože premiérovo bude ukázaný napríklad single-player Battlefieldu V, no brífing by mal podľa všetkého stáť za to. Vieme, že uvidíme Forzu Horizon 4, Shadow of the Tomb Raider, už spomínaný single-player v Battlefield V a Crackdown 3. Hovorí sa i o Halo: Infinity, až troch Gears of War hrách, novom Fable od autorov už spomínanej série Forza Horizon, pokračovaní Perfect Dark či Age of Empires IV.

 

Nemožno zabúdať ani na minulý rok oznámený tituly Ori and the Will of the Wisps, Metro Exodus a Cyberpunk 2077 od CD Projekt RED, ktorý by sa mohol objaviť práve u Microsoftu, nakoľko poľské štúdio má s Microsoftom dobré vzťahy (viď oznámenie The Witcher 3: Wild Hunt práve na ich tlačovej konferencii). Zvesti naznačujú, že si na tlačovke Microsoftu odbije premiéru i novinka od Rocksteady (séria Batman: Arkham), a to Superman: World’s Finest. Niektoré zahraničné servery spomínajú aj nový Tom Clancy’s Splinter Cell, ktorý sa už stihol objaviť aj v leaku ohľadom programu tlačovej konferencie Sony (s podtitulom Apocalypse), no premiéru by si hra mohla odbiť zajtra na konferencii Ubisoftu, dávalo by to väčší zmysel. Možno by sa mohli objaviť aj vývojári z Remedy a prekvapiť svojou novou hrou, prípadne splniť sny fanúšikom a predstaviť nám Alan Wake 2, no to už sú naozaj iba zbožné priania. Ako môžete vidieť, špekulácií je veľké množstvo, a tak bude najlepšie počkať na samotnú prezentáciu.

Reč však príde aj na novinky týkajúce sa hardvéru a služieb. V kuloároch sa šepká o prepojení Xbox Live Gold a Xbox Game Pass, podpore virtuálnej reality Oculus Rift pre Xbox, či čoraz viac spomínanej plnohodnotnej podpore klávesnice a myši pre Xbox One. To by vzhľadom na príchod Age of Empires IV dávalo význam a hráči na konzolách by si tak pokračovanie legendárnej stratégie mohli vychutnať bez kompromisov. Svoju chvíľu slávy by si však mal užiť aj nový Xbox Elite Controller. Potešiť by mohlo aj zníženie ceny Xboxu One X, o ktorom sa taktiež hojne šepká. Niektoré zahraničné obchody dokonca už stihli cenu znížiť, avšak je otázne, či je to iba nejaká promo akcia, ale predstihli samotný Microsoft, ktorý by to hráčom mohol dnes večer potvrdiť.

Komentuj!