Register

A password will be e-mailed to you.

Ubehlo 24 hodín, a tak prišlo na rad ďalšie oznámenie od Sony. Po Tetris Effect a dátume vydania pre Days Gone japonská spoločnosť v spolupráci s Bandai Namco Entertainment predstavili úplnú novinku Twin Mirror. Za jej vývoj je zodpovedné štúdio Dontnod Entertainment, ktoré nám prinieslo adventúrnu sériu Life is Strange, či iba nedávno vydaný titul Vampyr. A pokiaľ ste mali Life is Strange radi, mali by ste zbystriť pozornosť.

Twin Mirror totiž bude predstavovať návrat francúzskeho štúdia k adventúrnemu žánru, i keď aj už spomínaný Vampyr v sebe tieto prvky nezaprie. Bandai Namco v príspevku na PlayStation blogu hru opisuje ako príťažlivú cestu, ktorá skúma prvky výberu, pokrytectvo a dláždi cestu hráčovi k záveru jeho vyšetrovania. Pravda, dualita a polarita sa stanú faktormi, ktoré ovplyvnia hráčove nasledovné kroky v hre. Budúcnosť bude odlišná vďaka osobným rozhodnutiam počas skúmania mesta, ktoré hlavný protagonista nazýva domovom.

Príbeh začne v meste Basswood, situovanom v západnej Virgínii, kde sa Sam vrátil aby sa zúčastnil pohrebu svojho najlepšieho priateľa. Sam zrovna neprežíva najlepšie obdobie v živote, keďže sa stále zotavuje z ťažkého rozchodu a nepomôže tomu ani stret s bývalými priateľmi v jeho rodnom meste.

Veci sa začnú zhoršovať ešte viac, keď sa Sam zobudí na druhý deň v hotelovej izbe s košeľou pokrytou krvou a žiadnym povedomím o tom, čo sa udialo počas predošlej noci. Bude na Samovi, aby si spomenul a našiel rozličné stopy v Basswoode, pretože iba tie ho dovedú k pravde v tomto tajomnom vyšetrovaní. Bude však nutné myslieť na to, že čas beží.

Twin Mirror je psychologický thriller točiaci sa okolo vyšetrovania, kde vaše spomienky, voľby a vzťahy určia Samov komplikovaný osud. Ako sa vyrovná so zlomeným srdcom po rozchode, návratom domov a dospelosťou? To budete musieť ovplyvniť vy, keďže Sam bude potrebovať vašu pomoc pri skúmaní temného a emocionálneho dobrodružstva, v ktorom je hranica medzi pravdou a klamom nejasná. To ostatne dokazuje aj prvý trailer, v ktorom nie je núdza o rôzne zmeny prostredia, či preludy.

Ako možno vidieť z traileru a priložených obrázkov, Twin Mirror bude aspoň na pohľad pôsobiť realistickejším dojmom, než tomu bolo u štylizovaného Life is Strange.

Titul Twin Mirror dorazí v roku 2019 a i keď hru Bandai Namco Entertainment predstavili v spolupráci so Sony, nepôjde o exkluzivitu. Novinku od Dontnodu si tak budú môcť vychutnať hráči na PlayStation 4, tak i na PC a Xboxe One.

Zdroj: PlayStation.Blog

Komentuj!