Register

A password will be e-mailed to you.

Kvalitných športových hier s tenisovou tematikou nie je nikdy dosť a priaznivcom bieleho športu tento rok svitla nádej na v podobe dvoch zbrusu nových značiek – AO Tennis a Tennis World Tour. Bohužiaľ, ani jedna z týchto hier nedopadla práve najlepšie a kým AO Tennis rýchlo zapadol, o niečo ambicióznejšiemu titulu Tennis World Tour od Breakpoint Studia uškodilo hlavne to, že sa po vydaní javil ako nedokončený produkt. A že je to pravda, potvrdil aj jeho vydavateľ.

Internetom začala pred pár dňami kolovať informácia o vyjadrení francúzskeho vydavateľa Bigben Interactive, konkrétne jedného zo zakladavateľov Alaina Falca, ktorá sa týkala stavu Tennis World Tour v čase vydania. Vraj sa vedelo, že Tennis World Tour bude v čase vydania hotový asi len z 20%. Ak sa pýtate na dôvod, prečo vlastne došlo k vydaniu nehotovej hry, ten je z ich pohľadu logický – z pohľadu marketingu bolo mimoriadne dôležité napasovať jej uvedenie na trh so začiatkom French Open 2018. Aj preto hra vyšla už 22. mája 2018, s tým, že v roku 2019 sa má dočkať vylepšenej verzie. V týchto chvíľach pritom vôbec nie je jasné, či má ísť o bezplatný update pôvodného titulu, alebo pôjde znova do predaja.

Vydavateľ je však s predajmi spokojný, úbytku fanúšikov sa údajne neobáva a na rok 2020, respektíve 2021 už má naplánovaný druhý diel. To, že týmto krokom svojej značke skôr uškodil, ho skrátka momentálne príliš netrápi. Až budúcnosť ukáže, ako na to zareagujú samotní hráči, tí však zatiaľ nie sú príliš spokojní a rovnako ani recenzenti. Ak vám však niečo na pôvodnom vyjadrení nesedelo, mali ste správne tušenie.

Do celej situácie totiž dodatočne vniesol svetlo Filip Aleth Ženíšek, lokalizačný manažér spoločnosti Comgad, ktorá je v našich končinách distribútorom Tennis World Tour a mnohých ďalších hier. V skutočnosti sa jednalo o zlý preklad pôvodného rozhovoru, kde malo stáť, že v hre 20% obsahu chýba (a teda online a multiplayer) a nie, že je iba z 20% dokončená. Je potrebné uznať, že ak by naozaj išlo o projekt dokončený iba z jednej pätiny, hra by pravdepodobne nefungovala vôbec, no ani verzia vypustená do predaja sa nemala čím chváliť.

Situácia je smutná tak či onak, nakoľko sa od Tennis World Tour očakávalo omnoho viac, keďže sa hrou stoja autori vynikajúcej série Top Spin. V súčasnosti pri hre na Metacritic svieti nelichotivý priemer hodnotení 48%. Snáď sa autorom podarí hru nejakým spôsobom opraviť a dodať tenisovým fanúšikom taký titul, ktorý si dozaista zaslúžia. Ak by vás zaujímal náš pohľad na vec, naša recenzia je už v príprave.

Komentuj!