Register

A password will be e-mailed to you.

Švédske štúdio Avalanche má v poslednej dobe plné ruky práce. Podieľajú sa na vývoji Rage 2, pracujú na Just Cause 4 a popri tom odhalili ich tretí rozpracovaný počin nazvaný Generation Zero. V porovnaní s dvoma spomínanými pokračovaniami už známych značiek však budú tento projekt vydávať bez pomoci niekoho ďalšieho, takže všetko bude v ich réžii.

A čo nás teda v Generation Zero čaká? Tie najdôležitejšie prvky titulu sú inšpirácia seriálom Stranger Things, osemdesiate roky, zasadenie do Švédska, mechanický nepriatelia a dôraz na kooperatívne hranie. Tak by sa úplná novinka od Avalanche Studios dala v skratke popísať. Určite to však nie je všetko, čo na hráčov bude v hre čakať, a tak sa aspoň v krátkosti pozrime na pripravované herné mechaniky.

Novinka od švédskeho štúdia bude open-world akciou, kde sa budete môcť pohybovať ako sami, tak i s troma priateľmi, ktorí vám pomôžu v boji proti mechanickým nepriateľom. Nemusíte však iba raziť iba techniku pozostávajúcu z “nasypem do neho toľko olova, koľko sa len zmestí”, no nepriateľov budete môcť vlákať i do pascí a ochromiť ho. Ak im poškodíte pohybový aparát, zmena by mala byť trvalá, takže môžete pokojne nechať nepriateľa tak, vrátiť sa za ním inokedy a on bude stále na rovnakom mieste s rovnakým problémom. Chýbať nebude ani striedanie dňa a noci, ktoré nebude hrať iba kozmetickú úlohu. Tma bude v boji predstavovať určitú výhodu, no samozrejme, aj nevýhodu. Kedy sa rozhodne pre boj však bude iba na vás.

Generation Zero dorazí niekedy v priebehu budúceho roka pre PC, PlayStation 4 a Xbox One. Titul poháňa engine Apex, ktorý Avalanche použili aj pri Just Cause, či Mad Maxovi, takže s ním majú dostatok skúseností, tak snáď hru pri vydaní nebudú trápiť technické problémy. Viac informácií sa možno dozvieme už o pár dní na E3, prípadne na niektorej z ďalších akcií, ktoré sa budú ešte tento rok konať. Na záver ešte pripájame galériu screenshotov, ktoré k nám dorazili spolu s oznámením hry.

Zdroje: Avalanche Studios, Polygon

Komentuj!