Register

A password will be e-mailed to you.

Pokiaľ ste fanúšikmi akčného Red Faction: Guerilla, čo je prvý a doposiaľ jediný open world titul zo série Red Faction, tak by ste mali zbystriť pozornosť, nakoľko tento výborný počin sa dočká vlastnej remasterovanej verzie. Tá sa pripomína gameplay trailerom a rovno prezrádza aj dátum vydania. 

Akčná séria Red Faction hráčom po prvýkrát otvorila svoje brány ešte v roku 2001 a to na platformách PlayStation 2, PC.  Jednalo sa o dynamické, futuristické FPS s výbornou deštrukciou a solídnou umelou inteligenciou. Dej titulu sa odohrával na Marse, pričom ste sa zhostili úlohy baníka, ktorý bojuje proti zlovestnej organizácii. Pokračovanie, ktoré za svojím názvom nieslo číslovku dva, vyšlo hneď rok po vydaní predchodcu. Nieslo sa v rovnakom duchu, akurát autori vylepšili gunplay mechaniky, pridali nové zbrane a dej sa neodohrával na Marse, ale na našej domovskej planéte. Aj napriek tomu sa jednalo o niečo slabší sequel, nakoľko dobové recenzii kritizovali najmä kratšiu hernú dobu, či absenciu multiplayer režimu.

Po roku 2002 sa po sérii zľahla zem a to až do roku 2009. Vtedy totiž vyšiel Red Faction: Guerilla, najmasívnejší titul z celej série. Dočkali sme sa veľkého otvoreného sveta, v ktorom sme sa zúčastňovali obrovských bitiek, zahŕňajúcich rozbíjanie všemožných budov, ako aj streľbu z nemalého arzenálu zbraní. V recenziách bola najmä chválená deštrukcia, pretože so svojim obrovským kladivom ste mohli zničiť takmer všetko. Veľkou novinkou bolo aj to, že ste hru nesledovali z first person pohľadu, ale z pohľadu tretej osoby. Séria následne skončila v roku 2011, kedy vyšiel štvrtý diel s názvom Armageddon, ktorý sa pre zmenu neodohrával v otvorenom svete, ale v uzavretejších lokáciach.

Hoci by skalní fanúšikovia pravdepodobne radšej videli remaster prvých dvoch dielov Red Faction, autori sa rozhodli remasterovať ten najväčší titul z celej série, teda Red Faction: Guerilla. Do gameplay mechaník by sa nemalo nijak zasahovať a podľa tvorcov sa nedočkáme ani žiadneho dodatočného obsahu. Grafická stránka by však mala prejsť solídnymi a viditeľnými zmenami. Upravená bude napríklad kvalita tieňov a osvetlenia a bude pridaná i podpora natívneho 4K. Pre vlastníkov Steam verzie pôvodného Guerilla máme dobrú správu, nakoľko remasterovanú verziu dostanú úplne zdarma. Tá ostatne vychádza už za necelý mesiac, 3. júla 2018 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Komentuj!