Register

A password will be e-mailed to you.

Pred nejakou dobou sme vás informovali o aktuálnom stave emulácie PlayStation 3 hitu, The Last of Us. Teraz tu máme emuláciu prvého dielu dobrodružnej série Uncharted s podtitulom Drake’s Fortune, na ktorom sa očividne aktívne pracuje.

Pokiaľ by ste čírou náhodou patrili k tej menšine, ktorá o Uncharted ešte nikdy nepočula, tak si túto sériu v rýchlosti predstavíme. Séria zažila svoj debut roku 2007 a takmer okamžite sa stala obrovským hitom konzoly PlayStation 3. Už prvýdiel zaujal zábavnou hrateľnosťou kombinujúcou dynamické a miestami aj náročné akčné pasáže, rôzne logické hádanky ale aj časti, v ktorých bolo nutnosťou skákať alebo šplhať na vysoké objekty. Hlavný hrdina, Nathan Drake, disponoval svojskou osobnosťou, kombinujúcou vážnu Laru Croft a ľahkovážneho Indianu Jonesa. Najmä vďaka tomu sa stal Nathan hernou ikonou a dnes ho poznajú takmer všetci majitelia konzol PlayStation.

Emulácia opäť prebieha prostredníctvom voľne dostupného softwaru s názvom RPCS3. Na začiatok môžeme skonštatovať, že Uncharted beží o niečo lepšie ako The Last of Us. Autori emulovanej verzie predstavujú svoj projekt iba v jednej oblasti, avšak ukazujú nám ako hra beží počas streľby i počas šplhania sa a skákania. Z toho môžeme usúdiť, že vizuálne spracovanie je dotiahnuté takmer do konca, pričom v ukážke sa vyskytuje minimum bugov či iných chýb. Najväčším problémom je však opäť optimalizácia a titul, bohužiaľ, horko ťažko beží na dvadsiatich FPS. Pokiaľ sa ale nadšení tvorcovia nevzdajú, tak striktní PC hráči si budú môcť túto unikátnu exkluzivitu zahrať aj na svojej platforme.

Komentuj!