Register

A password will be e-mailed to you.

Hunt: Showdown, westernový online titul plný monštier a napätia, vyplával do vôd Early Access ešte vo februári tohto roku, o čom sme vás, samozrejme, informovali. Po troch mesiacoch menších updatov sme sa dočkali veľkej aktualizácie, ktorá prináša množstvo hrateľnosť upravujúcich noviniek. 

Pokiaľ by ste náhodou o Hunt: Showdown nepočuli, tak vám aspoň trochu priblížime jeho hrateľnosť. Na rozsiahlej mape sa objavíte ako jeden z desiatich po zuby ozbrojených lovcov. Vašou úlohou je nájsť groteskné monštrum, ktoré je vlastne bossom danej mapy. Ak sa vám ho podarí nájsť, tak ho musíte aj skoliť a následne získate nemalú finančnú odmenu. Popritom však musíte bojovať proti rôznym menším príšerám, ktoré plnia úlohu bežnejších oponentov, rozmiestnením po celej mape, no zároveň sú vašimi sokmi aj ostatní lovci. Rovnako ako vy chcú získať odmenu za zabitie bossa, avšak na každej mape sa nachádza len jeden a preto musíte byť neustále obozretný a odrážať ako útoky ozbrojencov, tak aj krvilačných monštier. Môžete si pritom zvoliť medzi kradmým postupom alebo klasickým “Rambo” štýlom, kde prieraznými strelami svojich pušiek pálite po všetkom, čo sa mihne.

Veľká aktualizácia priniesla celkovo 5 nových odstreľovacích pušiek, 11 outfitov, a 12 unikátnych schopností. Z nových pušiek si môžeme spomenúť napríklad Winfield 1873 Marksman, ktorá je najúčinnejšia na stredné vzdialenosti alebo Sparks LRR Sniper, ktorá zasa dostrelí aj na veľké vzdialenosti. Ešte by sme mohli spomenúť napríklad Flash Bomb, čiže bombu, ktorá oslepí nepriateľov. Ďalej autori vylepšili, respektíve uľahčili čitateľnosť mapy a prostredí v oblasti boss monštier. Za zabitie ostatných hráčov budete najnovšie dostávať body. Platí pritom čím vyššia úroveň hráča, tým viacej skúsenostných bodov dostanete. Čiže za Tier 1 lovca získate 100 XP, za Tier 2 500 a za Tier 3 až 1000 XP.

Úpravy hrateľnosti sú však pomerne rozsiahle, nakoľko sa napríklad zvýšila účinnosť niektorých zbraní. Strieľanie počas skákania už bude menej presné, pokiaľ sa nakazíte jedom, vaša obrazovka bude omnoho tmavšia a videnie sa vám rapídne zhorší, upravil sa inventár, takže namiesto dvoch veľkých zbraní môžete niesť jednu veľkú a druhú stredne veľkú. Vypisovaním jednotlivých vylepšení by sme mohli stráviť ešte poriadne dlhú dobu, takže pokiaľ vás zaujíma všetko to, čo aktualizácia priniesla, môžete si o tom niečo prečítať na oficiálnej Steam stránke Hunt: Showdown.

Komentuj!