Register

A password will be e-mailed to you.

RPG titul Kingdom Come: Deliverance od českého štúdia Warhorse, ktorý sme svojho času aj recenzovali, mal výborný štart, keďže tesne po svojom vydaní sa zaradil medzi najpredávanejšie hry na Steame. Avšak stačilo, že prešlo len pár mesiacov a podľa webu GitHyp ho momentálne hrá iba malé percento užívateľov.

Internetový portál GitHyp nedávno priniesol správu, že počet ľudí, ktorí hrajú Kingdom Come: Deliverance klesol až o 95 %. Konkrétne to znamená, že momentálne hrá tento titul na Steame 3600 hráčov, pričom na začiatku to bolo až 64 400 hráčov denne. Na tom, že počet hráčov u singleplayerových titulov postupne klesá, nie je nič zvláštne, ale v tomto prípade ide o naozaj radikálny prepad. Či už sú na príčine slabšie známky užívateľov na Steame, alebo fakt, že dennodenne pribúda veľké množstvo hier, je pravdou, že v porovnaní so staršími RPG ide o veľmi zlý výsledok.

Keď si pozriete oficiálne štatistiky na Steame, tak sami uvidíte, že medzi najhranejšími titulmi Kingdom Come: Deliverance vôbec nenájdete. Pričom staršie singeplayerové RPG ako sú The Witcher 3: Wild Hunt, či The Elder Scrolls V: Skyrim stále hráva veľký počet ľudí. The Witcher 3 máva stále okolo 9000 aktívnych hráčov a už takmer osem rokov stará hra TES V: Skyrim dokonca až 15 000 hráčov v oboch verziách (Standart Edition a Special Edition) dokopy.

Na túto správu priamo zareagoval aj Daniel Vávra, ktorý sa snažil túto situáciu vysvetliť. V prvom rade sa snažil uviesť veci na pravú mieru, tvrdiac, že tieto prepady sú úplne normálne a dokonca odmietol tvrdenie, že by ich hru Kingdom Come: Deliverance hralo iba 3500 ľudí denne. Podľa jeho tvrdenia majú denne okolo 5000 až 7000 hráčov. Každopádne, až blízka budúcnosť ukáže, či Kingdom Come: Deliverance pomaly upadne do zabudnutia, alebo sa zaradí medzi živé legendy.

Komentuj!