Register

A password will be e-mailed to you.

Podľa infomrácií od vývojárskeho štúdia Bluehole bolo zatknutých a uväznených 15 ľudí v súvislosti s podvádzaním v populárnej hre PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS. Naviac im bola udelená aj pokuta vo výške 5,1 milióna dolárov.

Štúdio Bluehole to myslí s ochranou proti cheaterom naozaj vážne, čo dokazuje aj toto oznámenie zo Steamu. Konkrétne na to doplatilo 15 ľudí z Číny, ktorí stáli za vývojom cheatov do PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDSNakoľko nich, pochopiteľne, aj zarábalikrem uväznenia čelia aj pokute 30 miliónov čínskych jüanov (5,1 milióna amerických dolárov). Samotná skupina je, samozrejme, ešte väčšia a vyšetrovaniu momentálne podlieha mnoho jej ďalších členov.

Tieto cheaty sa šíria medzi ľuďmi prostredníctvom internetu, avšak mnoho z nich sa nedistribuuje práve čistou cestou – často totiž obsahujú aj trójske kone. Tie potom skenujú užívateľovi dáta a následne ich posúvajú ďalej. Vo výsledku tak nejde len o podvádzanie, ale aj o krádež osobných údajov, či citlivých dát.

Ako je to s cheatovaním, sme písali aj v našom článku: Cheaty a hranie hier, kde podrobnejšie rozoberáme túto tematiku. Okrem iného sa zdá, že Čína to s bojom proti tomuto typu pirátov myslí naozaj vážne a vôbec nejde o prvý či ojedinelý prípad. Aké poučenie z toho teda vyplýva? Necheatujte a hlavne nevytvárajte cheatovacie programy, nekazte hru ostatným, lebo sa vám to môže nepekne vrátiť.

Komentuj!