Register

A password will be e-mailed to you.

Pillars of Eternity II: Deadfire sme vám ešte vo februári bližšie predstavili v rozsiahlejšom preview. Odvtedy prišlo k viacerým zmenám a odkladom, ale našťastie pre fanúšikov nešlo o nič zásadné. Hlavnou zmenou bolo posunutie vydania z pôvodného 3. apríla 2018 na 8. mája toho istého roka z dôvodu, aby finálna verzia bola po vydaní stabilná a plne hrateľná. Tento dátum sa už blíži a samotné štúdio Obsidian nám postupne dávkuje aj informácie o DLC.

“Deadfire je obrovská hra, podstatne väčšia ako pôvodná Pillars of Eternity. Pracovali sme na nej ťažšie ako samotný Abydon, aby bol každý jej kúsok naozaj úžasný. Do úvahy sme taktiež brali všetku spätnú väzbu, ktorú sme od obdržali od každého, kto podporil hru a mal prístup do bety. Vzhľadom na to sme si zobrali pár týždňov navyše, aby sme náš titul ešte viac vyleštili.” Takto zdôvodnilo štúdio Obsidian v oficiálnom prehlásení tento menší mesačný odklad.


Ešte zaujímavejším odhalením bolo následné zverejnenie informácií o pripravovaných DLC. Mali by byť celkovo tri a prvého pod názvom Beast Of Winter by sme sa mali dočkať už v júni tohto roka. V ňom naša skupinka dobrodruhov zavíta na ostrov obývaný tajomným kultom. Na ostrove budeme odhaľovať skryté tajomstvá, ktoré stráži tento kult vyznávačov Súdneho dňa. Dostaneme sa aj do mysterióznej dimenzie s pradávnymi dušami a v nej sa budeme musieť vysporiadať s diabolskými výzvami.

V septembri 2018 bude nasledovať ďalšie DLC pod názvom Seeker, Slayer, Survivor. Aj v tomto rozšírení sa pozrieme na nový ostrov, v ktorom budeme pre zmenu skúmať staré ruiny. Údajne sa v ňom postavíme proti veľmi nebezpečným a skúseným protivníkom a celý prídavok by mal preveriť najmä bojovú zdatnosť celej našej skupiny.

Celú DLC trilógiu uzavrie už v novembri 2018 rozšírenie s názvom The Forgotten Sanctum. Záverečné rozšírenie by malo pre zmenu preveriť hlavne vernosť a morálku našich spolubojovníkov. Dôležitú úlohu v ňom bude zohrávať veľký čarodejník zo sveta Eora, s ktorým budeme spolupracovať a pomáhať mu pri odhaľovaní starého tajomstva. Súčasne bude možné ho i zradiť, no treba mať na pamäti, že každý čin má vplyv na herný svet.

Na záver si ešte pripomeňme, že RPG Pillars of Eternity II: Deadfire vstúpi do predaja už 8. mája tohto roka a zatiaľ sa ho dočkajú iba PC hráči. Na konzolách PlayStation 4, Xbox One a Switch vyjde hra o niečo neskôr. Season Pass so všetkými DLC sa bude predávať za 24,99 eur a samostatne bude možné zakúpiť každú expanziu za 9,99 eur. Podporovatelia hry z platformy Fig, ktorí majú nárok minimálne na Collector’s Edition, získajú Season Pass zadarmo. Poslednou informáciou je, že na našom trhu bude hru distribuovať spoločnosť Cenega Czech, ktorá nadviazala spoluprácu s vydavateľstvom THQ Nordic. Práve preto bude mať v Českej Republike a na Slovensku na starosti všetky pripravované hry, patriace pod túto firmu.

Komentuj!