Register

A password will be e-mailed to you.

Hoci je herná séria Grand Theft Auto od Rockstar Games neustále sprevádzaná kontroverziami, zakaždým ide o kvalitné tituly. Rockstar to jednoducho vie, čoho dôkazom sú aj rekordné tržby Grand Theft Auto V, dosahované behom posledných rokov.

Grand Theft Auto 5, alebo GTA V predalo obrovské množstvo kópií. Ide o približne 90 miliónov predaných kusov naprieč platformami PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4, Xbox One a PC. Posledný diel tejto série sa blíži k zárobku 6 miliárd $, od vydania v roku 2013.

Grand Theft Auto V sa predáva výborne nielen na pomery hier, ale dokonca predčil akýkoľvek film. S touto informáciou prišiel MarketWatch. Tento rekord netromfne so svojimi zárobkami ani niekoľko Star Wars filmov. Naviac ide aj o najpredávanejšiu hru na konzolách.  Snáď len značka Mario Brothers od Nintenda sa blíži k tomuto číslu.

Nie je úplne jasné, v akej presne miere sa na zárobku podieľa Grand Theft Auto Online, avšak je zrejmé, že pôjde o významnú zložku. Samozrejme, Grand Theft Auto V nebol žiaden výstrel do tmy. Samotná hra stála 265 miliónov $, z čoho veľmi významná zložka padla na reklamu. Vplyv mohlo mať aj rozplánované vydanie, keď hra dorazila najprv na staršiu generáciu konzol PlayStation 3 a Xbox 360. O rok a niečo sa objavila na PlayStation 4 a Xbox One a o takmer o polrok neskôr dorazila aj na PC. Vo verziách hry je samozrejme znateľný rozdiel v grafike, inak ide o totožné hry, ktorým pomohla aj negatívna reklama. Napriek panike médií však ide o titul, ktorý zbieral veľmi dobré hodnotenia.

Takže, ak sa chystáte na vývoj hry, mali by ste si pripraviť zopár miliónov a nezanedbať reklamu.

Komentuj!