Register

A password will be e-mailed to you.

Tretí mesiac roku 2018 je za nami a my vás tak opäť môžeme privítať pri ďalšom článku našej pravidelnej rubriky nazvanej Hity mesiaca. Dnes sa teda pozrieme na tie najlepšie hodnotené tituly aké nám ponúkol marec 2018. Inovovaný formát stále platí, takže zlé tituly respektíve prešľapy by ste tu hľadali len márne. Ak teda už dlhšie neviete po akej kvalitnej hre siahnuť a hľadáte inšpiráciu, tak v tom prípade by vám táto rubrika mohla pomôcť.

Marec 2018 bol doslova preplnený zaujímavými a hlavne kvalitnými titulmi. Opäť treba zdôrazniť, že informácie čerpáme z portálu metacritc.com. Tento portál zbiera informácie o hráčskych i recenzentských hodnoteniach titulov, no a tie následne priemeruje. Informáciami sa však len inšpirujeme, nakoľko do nášho sumára zaraďujeme len nové plnohodnotné tituly. Z našich rebríčkov sme sa rozhodli vyradiť rôzne menšie rozšírenia, či vylepšené verzie už vydaných titulov.

1. Ni no Kuni II: Revenant Kingdom (PlayStation 4, PC)

Jedno z najlepších JRPG, či dokonca najlepšie JRPG všetkých čias. Mnohí recenzenti práve takto hodnotia titul Ni no Kuni II: Revenant Kingdom. Recenzie si ako prvé pochvaľujú obrovský a veľmi živo pôsobiaci svet. Chvála taktiež padá na dynamický a uspokojujúci bojový systém, v ktorom je vám poskytnutá možnosť ovládať a bojovať hneď s niekoľkými postavami, pričom si ich môžete, aj počas súboja, ľubovoľne striedať. V neprospech titulu podľa všetkého hrá fakt, že príbeh je takpovediac odstavený na druhú koľaj a to, že niektorým postavám chýba hlbšia výstavba. Aj napriek príbehovým neduhom sa tento japonský titul vyšplhal na metascore 85%, pričom naša recenzia pre Ni no Kuni II vyjde v dohľadnej dobe.

2. DJMAX Respect (PlayStation 4)

Opäť výborný príklad toho, že v jednoduchosti je krása. Netreba to najkrajšie grafické spracovanie či najsrdcervúcejší príbeh. Stačí len skvelý hudobný sprievod a vyzývavú hrateľnosť. DJMAX Respect je kombináciou svetoznámej hudobnej hry Guitar Hero a titulu osu!, ktorý je tou najlepšou a najtvrdšou skúškou vašich reflexov a svalovej pamäte. Náplňou titulu je totiž stláčanie príslušných tlačidiel v extrémnych rýchlostiach za sprievodu rovnako rýchlej hudby. Recenzentom a hráčom to očividne stačilo a umožnili titulu vyšplhať sa na metascore 85%. Tak čo, sú vaše prsty pripravené na tú najťažšiu videohernú skúšku?

3. Final Fantasy XV Windows Edition / Royal Edition (PlayStation 4, PC, Xbox One)

V tomto prípade tak trošku porušíme naše pravidlo a do sumára zaradíme titul, ktorý už pred nejakou dobou vyšiel. Final Fantasy XV si mohli PlayStation 4 hráči zahrať ešte v roku 2016, avšak všetko to má jedno veľké “ale”. Verzia, ktorú dostali konzoloví hráči takmer pred dvomi rokmi mala veľmi ďaleko od dokončenej, čo bolo spôsobené najmä dlhoročným vývojom. V priebehu roka vyšlo niekoľko updatov, rozšírení a veľké množstvo vecí sa pridalo, aby nakoniec vznikla Windows Editon, pre konzolových hráčov známa ako Royal Edition. Svižný bojový systém, obrovský svet a množstvo obsahu. Z pôvodne malého Final Fantasy XV vznikol titul gigantických rozmerov, ktorý aj vďaka množstvu rozšírení a multiplayeru vytvára obrovské univerzum. Recenzentom táto verzia imponovala omnoho viac a titul získal metascore 85%. O nespochybniteľných kvalitách svedčí aj naša recenzia.

4. Far Cry 5 (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Nech žije Amerika. Po troch dlhých rokoch sme sa dočkali plnohodnotného pokračovania série Far Cry, ktorá sa namiesto snežných hôr štvrtého dielu odohráva na americkom vidieku. Primal množstvo hráčov nepovažuje za čistokrvný Far Cry titul a keďže ani nenesie číslovku hlavnej série, tak ho niektorí dokonca úplne ignorovali. Čo teda prináša najnovší prírastok do akčnej rodinky? Šialených antagonistov, rýchle a často brutálne prestrelky, euforické lietanie pomocou wing-suitu, pričom toto všetko je okorenené o menšie novinky akou je napríklad psí, či medvedí spoločník. Takže sa v podstate jedná o štandard série. Za najväčšie negatíva sa dá považovať príbeh, ktorý aj v porovnaní so scenáristicky nie príliš vydarenými predchodcami pôsobí ako slabší odvar. Far Cry 5 sa ale aj napriek tomu stal hitom a svojou rýdzou brutálnosťou a zábavnosťou si vyslúžil metascore 83%, pričom naša recenzia vyjde čoskoro.

5. MLB The Show 18 (PlayStation 4)

Posledným hitom tohto mesiaca je športový titul vydaný exkluzívne pre platformu PlayStation 4. Pokiaľ ste nadšencom svetového Baseballu, tak vám tento titul s najväčšou pravdepodobnosťou ulahodí. Jedná sa totiž o virtuálnu verziu známeho športu. Férová a aj po dlhých hodinách zábavná hrateľnosť, pekné grafické spracovanie a zástup hrateľných tímov i hráčov. To sú základné piliere na ktorých športové tituly stoja. V prípade MLB The Show 18 majú tieto piliere zrejme pevné základy, nakoľko si hráči titul pochvaľujú. The Show 18 teda odpaľuje homerun a získava metascore 82%. Aj tu sa môžete tešiť na našu recenziu.

To už by bolo z tohtomesačného sumára všetko. Pokiaľ vám nejaký titul v rebríčku chýbal, poprípade nesúhlasíte s poradím, tak sa nebojte o svoj názor podeliť prostredníctvom komentárovej sekcie.

Komentuj!