Register

A password will be e-mailed to you.

O pripravovanom kooperačnom titule zo sveta The Walking Dead sme vás informovali už dávnejšie. Rýchla akcia, pekný vizuál a veľký dôraz na spoluprácu niekoľkých hráčov, to sú sľuby vývojárov zo štúdia Starbreeze Studios, čo sú autori, ktorí sa podieľali na vývoji Brothers: Tale of Two Sons či úspešnej single-player FPS akcii s názvom The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena. Títo autori najnovšie prišli s videom, ktoré sa venuje vývoju ich titulu. Konkrétne sa zaoberá vizuálnym spracovaním prostredí. 

The Walking Dead je v súčasnosti, bezkonkurenčne, najrozšírenejším zombie svetom. Všetko to začalo s komiksami, ktoré vytvoril dnes už svetoznámy Robert Kirkman. Tie sa stali obrovským hitom a svojim zombie vírusom nakazili množstvo čitateľov. V roku 2010 sme sa dočkali začiatku televízneho seriálu, ktorý vydáva nové epizódy dodnes. Dokonca k nemu bol vytvorený spin-off seriál s názvom Fear The Walking Dead.

V hernom svete si už táto značka neviedla až tak dobre. Dočkali sme sa síce vydareného adventúrneho spracovania od štúdia Telltale Games. Jednalo sa o epizódnu sériu plnú ťažkých rozhodnutí, zaujímavých charakterov a príbehových peripetií, ktoré boli miestami okorenené o akčné pasáže. Na výbornú prvú sériu nadviazala bonusová epizóda s názvom 400 Days, druhá sezóna, miniséria s jednou z hlavných postáv hraného seriálu, konkrétne Michonne a nakoniec aj tretia sezóna. Bohužiaľ ani jednej z vymenovaných sezón sa nepodarilo prekonať príbeh Leeho a Clementine.

Walking Dead: Survival Instinct bol smrtiacou ranou do mozgu pre mnohých fanúšikov komiksu. Hráči titul s nadšením očakávali, no nakoniec zostali rozhorčení viacej ako chodec, ktorý sa už mesiac nekŕmil. Nezáživné strieľanie, odpudivé vizuálne spracovanie a zlé ozvučenie. To je len výber z hordy problémov, ktorými titul dodnes disponuje. Survival Instinct bol tak zlý, že si vlastne nikto, okrem autorov z Telltale, netrúfol pracovať na novej hre z tohto univerza. Teda, samozrejme až doteraz.

Nové video Overkills’s The Walking Dead sa venuje spracovaniu Georgetownu. Autori tvrdia, že je pre nich veľmi dôležité aby prostredie dokázalo navodiť strašidelnú atmosféru, no zároveň chcú hráčom priblížiť svet pred apokalypsou pomocou rôznych menších detailov. Video sa ďalej venuje napríklad osvetleniu a podstate týchto drobných detailov. Koniec videa prezrádza, že hry by sme sa mali dočkať už na jeseň roku 2018. Je však otázne či budú autori schopní tento termín dodržať, nakoľko titul mal pôvodne vyjsť už v roku 2016 a 2017, no dúfame, že tentokrát to už vyjde.

Komentuj!