Register

A password will be e-mailed to you.

Hororová séria Resident Evil v súčasnosti patrí k tým najpopulárnejším vo svojom žánri. Značka je s nami už viac ako 20 rokov a preto je pochopiteľné, že zažila mnohé vzostupy ale aj pády. Najnovšie sa táto hororová rodinka rozrástla o výborný siedmy diel, ktorá sa nakoniec podľa našej redakcie stal aj hrou roka. Celá séria si, pochopiteľne, za tie roky zaistila slušnú základňu fanúšikov. A práve nadšení fanúšikovia sa pustili do vytvárania vlastnej hry na štýl prvotiny tejto série. Ich projekt zatiaľ nesie hrozivý názov RESIDENCE of EVIL: The Game.

Resident Evil z roku 1996 disponoval mrazivou atmosférou, stiesňujúcimi priestormi a poriadnym zástupom odpudivých monštier. Ponúkal komplexné logické hádanky ale aj množstvo akčných pasáží. Všetko bolo navyše sťažené statickou kamerou kde ste často ani nevideli pred seba. Presne v takomto duchu sa bude, podľa slov fanúšikov, niesť aj ich projekt. Chcú milovníkom klasiky Shinjiho Mikamiho priniesť to, čo si pred rokmi zamilovali akurát vo vylepšenom grafickom kabátiku a s úplne novým unikátnym príbehom.

Na celom projekte pracujú autori zo štúdia MoonGlint. Vo svojom promo videu pre tento titul tvrdia, že sa už dlhšie zaoberajú prácou s Unreal Engine 4 a preto nie je nelogické, že aj RESIDENCE of EVIL bude vyvíjaný v tomto engine. Zatiaľ môžeme všetko hodnotiť iba na základe krátkeho promo videa, no titul vyzerá veľmi pekne. Taktiež by sa v ňom mali objaviť niektoré príšery, ktoré sú dlhoročnou súčasťou hororového univerza.

Celý projekt zatiaľ nemá presný dátum vydania. Podľa všetkého je ešte v štádiu vývoja, no autori prisľúbili, že prostredníctvom svojho YouTube kanálu budú zverejňovať videá z vývoja hry. Ako jednu z posledných informácii taktiež uvádzajú, že sa jedná o projekt od fanúšikov pre fanúšikov, čo v praxi znamená, že ho chcú vydať úplne zdarma. Zatiaľ plánujú len vydanie na platforme PC, pričom nad konzolovým vydaním tvorcovia nerozmýšľali. Nám zatiaľ nezostáva nič iné len im popriať veľa šťastia a pevných nervov pri práci a dúfať, že sa im úspešne podarí projekt dotiahnuť až do konca.

Komentuj!