Register

A password will be e-mailed to you.

Najväčšia udalosť roka v rámci Dota 2 komunity – The International – sa bude po prvýkrát konať v Kanade. Čo viedlo k tejto zmene? A dočkáme sa niekedy “National” aj v našich končinách?

Áno, je to skutočne tak. Vôbec po prvýkrát sa The International bude konať v Kanade, zemi hokeja a zimy. Túto informáciu oznámila spoločnosť Valve v nedávnej správe. Očakávaná udalosť bude prebiehať 20. až 25. augusta 2018. Udalosť typu Internationl sa už dávno nekoná v kultúrnom dome, a organizátori zvolil stánok Rogers Aréna, čo je domácim sídlom Vancouver Canucks. Tam môžeme očakávať Dotu 2 na najvyššej úrovni, vrátane štúdia a jeho energických komentátorov a nebudú chýbať tradičné rozhovory. Samozrejmosťou je vysoké prize money.

Lístky sa už pomaly uvádzajú do predaja a od 23. marca 2018 budú dostupné v dvojverziách – týždňové a finálové. Ceny sa hýbu od 96 $ po 191 $, čo je z nášho pohľadu skutočne pomerne vysoká cena.

Faktom ostáva, že Slovákov sa na tomto podujatí zrejme veľa neobjaví. Na druhej strane, posun najväčšieho Dota 2 eventu do inej krajiny ako USA by v sebe mohlo niesť prísľub, že časom sa opäť objaví aj v Európe. V Bratislave sa ho zrejme tak skoro nedočkáme, avšak možno sa časom podarí dotiahnuť túto udalosť k Poliakom alebo Čechom. Avšak najskôr padne karta, pravdepodobne, na Áziu, pretože ako vieme, tam sa táto MOBA hra teší veľkej obľube.

Komentuj!