Register

A password will be e-mailed to you.

Zatiaľ posledný diel vojnovej série Call of Duty s podtitulom World War II, ktorý sa vrátil do obdobia druhej svetovej vojny, slávil veľký úspech. Ako je to už zvykom, tak ani tento rok nás zrejme neminie ďalšie Call of Duty. Neoficiálne máme čakať Black Ops 4, ktorý v istom slova zmysle zrejme prinesie menšiu evolúciu.

Oficiálne síce ešte nič nie je potvrdené, avšak je už akýmsi verejným tajomstvom, že Treyarch pracuje na ďalšom pokračovaní Call of Duty. Ten má niesť podtitul Black Ops 4, čo sa aj dalo očakávať. Druhú svetovú vojnu má znova vystriedať prítomnosť, respektíve blízka budúcnosť, avšak tentokrát nemáme očakávať žiadne extra skoky, beh či jetpacky. Čaká nás zrejme klasická akcia podobná trilógii Modern Warfare. Call of Duty: WWII síce hráčov potešilo návratom do druhej svetovej vojny, no svoj grafický kabát spolu s hrateľnosťou výraznejšie nemenilo. To sa však môže v najbližšej dobe zmeniť, keďže Treyarch hľadá skúsený tím vývojárov, ktorí dokážu pracovať s rôznymi grafickými funkciami ako aj hernými enginami.

Je nutné spomenúť, že FPS séria Call Of Duty používa IW engine už od roku 2005 a aj keď postupne prechádzal rôznymi úpravami, vylepšeniami či modifikáciami, isté vrásky sú už na ňom badať. Call Of Duty: Black Ops 4 by mohol byť zlomový aspoň v tomto smere a po dlhých 13 rokoch sa hráči možno dočkajú aspoň nového enginu. Black Ops 4 bude zrejme oficiálne predstavený niekedy na jar, približne tesne pred tlačovou konferenciou E3 2018, ako je to už pri tejto sérii zvykom. Hra by mala následne vyjsť niekedy v novembri na PC, PlayStation 4, Xbox One, pričom chýbať nemá ani Nintendo Switch verzia.

Komentuj!