Register

A password will be e-mailed to you.

Koniec marca bude nabitý rôznymi zaujímavými hrami, medzi ktoré patrí aj FPS Far Cry 5. Pre niekoho ide už teraz o ďalšie zbytočné preskinované pokračovanie, nájde sa však nemálo takých, ktorí majú vysoké očakávania. Čo nové môžeme očakávať v piatej časti populárnej série?

Tlačová konferencia E3 2017 ukázala smer, ktorým sa bude uberať budúcnosť videoherného priemyslu. Dočkali sme sa tu aj oficiálneho oznámenia Far Cry 5. Trailer nám ukázal fiktívne mestečko v Hope county v štáte Montana, ktoré ovláda sekta Eden’s Gate na čele s Josephom Seedom. Ten nasľuboval ľuďom hory-doly, na čo chudobní a smutní občania hľadajúci nádej v túžbe lepších čias, samozrejme, naleteli.

Práve tu prichádzame na rad my. Vžijeme sa do úlohy tamojšieho zástupcu šerifa a našim cieľom bude oslobodiť túto oblasť od neposlušných “synov” a vziať spravodlivosť naspäť do vlastných rúk.

Ako môžete vidieť v rôznych gameplay záberoch, hra opäť ostáva verná svojim koreňom, pričom pridáva viacero nových prísad. Budú sa však hodiť do fungujúceho rytmu tohto country tanca alebo budú slúžiť len ako klam, aby odviedli pozornosť od v jadre identického základu?

Far Cry 5 ponúkne tri rôzne územia. Tie budú už tradične strážené nepriateľskými jednotkami, ktoré budeme musieť vyčistiť. Hra však nebude lineárna a nebude nám vnucovať konkrétnu oblasť. Misie na jednotlivých územiach tak bude možné plniť v ľubovoľnom poradí a voľba bude iba na samotnom hráčovi. Klasickú hlučnú akciu bude už tradične dopĺňať aj stealth postup.

Dočkáme sa, samozrejme, aj nových zbraní. Pribudnúť by mali lopaty, baseballové palice, či rôzne nože. Inak však, pochopiteľne, nebudú chýbať ani klasické pištole, automatické a ťažké zbrane, ani granáty a iné hračky. Novinkou bude aj pes, ktorý nám môže pomôcť v bojoch. Hru tentokrát úplne obídu veže. Tie nahradia intel lokality, vďaka ktorým sa budete dostávať k novým vedľajším misiám.

Svet bude obrovský a tak v ňom nemôžu chýbať ani dopravné prostriedky. Autá, či lode nie sú v rámci série ničím novým. K nim však pribudnú aj traktory, rôzne terénne vozidlá, či kamióny. Najväčším lákadlom bude zrejme lietadlo, ktoré bude možné využiť na cestovanie naprieč slnečnou krajinou.

Ak by sa vám nechcelo hrať samého a chceli by ste si hru zahrať aj so svojimi známymi, nemusíte zúfať. Far Cry 5 podporuje kooperačný režim pre dvoch hráčov. Na záver pripomenieme, že Far Cry 5 vychádza 27. marca 2018 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Komentuj!