Register

A password will be e-mailed to you.

Už od ohlásenia remastru StarCraft: Brood War minulý rok sa hovorí o možných prerábkach ďalších klasických Blizzard hier. Najnovšie zvesti naznačujú, že sa začínajú hýbať vody v mori univerza Warcraftu. Je remaster Warcraft 3 na ceste?

Blizzard Entertainment, spoločnosť stojaca za populárnymi značkami ako Diablo, Overwatch, či World of Warcraft, začala pozývať do svojho sídla v Kalifornii komunitných členov a profesionálnych hráčov ich hier. Podozrivejšie však je, že medzi pozvanými sa objavujú osobnosti spájané práve so strategickým Warcraftom. Minimálne štyria bývalí Warcraft 3 profesionáli z Európy si nedávno vybavili víza na cestu do USA. Jedná sa o hráčov Happy, HawK, Grubby a Foggy.

Vieme, že Blizzard momentálne pracuje hneď na niekoľkých neohlásených tituloch, medzi ktorými je minimálne jedna hra z pohľadu prvej osoby a aspoň jedna strategická hra. Tá je však podľa dostupných informácii určená pre mobilné telefóny. Je možné, že sa Blizzard rozhodol adaptovať Warcraft pre tento trh, no účasť bývalých profesionálov Warcraft 3 na stretnutí so spoločnosťou naznačuje skôr smerom k remastru tejto klasiky.

Je tu ešte tretia možnosť, no ďaleko menej pravdepodobná. Určite by mnohí radi videli Warcraft 4, no pre súčasné portfólio Blizzardu hra nedáva momentálne veľký zmysel. World of Warcraft ako aj StarCraft 2 sú stále vyvíjané svojimi tímami. Warcraft 4 by potenciálne konkuroval obom produktom. Tiež môže byť problémom vývíjať dve hry z rovnakého univerza naraz tak aby sa príbehovo a obsahovo veľmi nebili. I keď jeden nikdy nevie.

V prípade, ak by sa Warcraft 3 dočkal remastrovanej verzie, je otázne, či sa doň vráti čeština, na ktorú mnohí z nás radi spomínajú. Preklad je totiž v rukách Cenegy a tí odmietli predať Blizzardu práva.

Komentuj!