Register

A password will be e-mailed to you.

Na updaty operačných systémov konzol sme si zvykli. Často niekoľko megabajtové súbory prinášajú iba minoritné novinky. Najnovší update PlayStation 4 s číslovkou 5.50 avšak patrí do skupiny väčších aktuálizácie, ktoré koncový zákazník aj pocíti.

S updatom prichádzajú viaceré novinky ako je napríklad manažment herného času, novinky v oblasti výzoru našej hernej knižnice, zmeny v quick menu a mnoho ďalšieho.

Play Time Management

Tato novinka bude vítaná najmä u rodičov, ktorí budú následne môcť manažovať herný čas na danej konzole. Celý tento proces bude dohliadaca osoba vedieť sledovať cez webové rozhranie alebo aplikáciu na smartfóne. Dieťa bude oboznámené s vyhradeným časom prostredníctvom notifikácie.

PS4 System Software Update 5.50: Play Time Managment

Zmeny UI knižnice

V naších PlayStation 4 knižniciach budú pridané nové kategórie a to: This PS4, Avatar Tab a PS Plus Tab. V prvej zmienej kategórii budeme schopní sledovať nainštalované aplikácie a hry na PS4 a v kategórii Avatar Tab aplikácie, ktoré si majiteľ daného profilu zakúpil prostredníctvom jeho PSN ID.

PS4 System Software Update 5.50: Library

Bude pridaná aj kategória PS Plus ktorá hovori sama za seba. Hry ktoré nájdeme tu sú dostupné PS Plus hry. V prípade, že platnosť nášho pluska skončí, hry ktoré vlastníme, budú označené zámkom, až kým si danú službu opäť nepredplatíme.

Poslednou novinkou v knižniciach bude možnosť ukrytia aplikácii, hier, herných dem a trial verzií.

Zmeny v oblasti rýchleho menu

V tejto oblasti pribudne funkcia rôznej interakcie so špecifickými priateľmi. Taktkiež vítanou novinkou bude rýchly prístup k hudobným aplikáciám, kde stlačením príslušneho tlačidla na gamepade budeme môcť ovládať hlasitosť, prípadne pauzovať/púšťať hudbu.

PS4 System Software Update 5.50: Quick Menu - Music shortcut

Okrem vyššie spomínaného pribudne aj možnosť aplikovať vlastné pozadia z USB a taktiež poteší možnosť mazať staršie notifikácie v ich paneli. Majitelia PS4 Pro sa môžu tešiť na supersampling, kedy si budú môcť užiť vylepšený vizuál aj na starších TV, ktoré nepodporujú 4K. Môžeme vyhlásiť, že po dlhej dobe ide konečne o update, ktorý stojí za to. Dobrou správou je, že update je dostupný už dnes.

Komentuj!