Register

A password will be e-mailed to you.

Hneď na úvod nového roka sa platforme Steam podarilo zlomiť ďalšie osobné rekordy. Čo priniesol rok 2018 pre štúdio Valve Corporation?

Steam, konkrétne jeho verzia 6.1, zlomila osobný rekord v počte simultánne prihlásených užívateľov. Naraz v jednej chvíli bolo totiž na tejto platforme prihlásených viac ako 18 miliónov hráčov. Ďalší rekord pokorilo 7 miliónov súčasne hrajúcich hráčov.

Tieto čísla sa môžu zdať abstraktné. Pre porovnanie, oproti vlaňajšku ide o 30% nárast. A to je rok 2018 ešte len na svojom začiatku. Valve zrejme stihne tieto čísla do konca roka ešte parkrát prekonať.

Najväčší nárast uživateľov zaznamenal Steam v druhej polovici 2017. September mal maximá na hranici 15 miliónov a do konca roka každý mesiac toto číslo vzrástlo o ďalší milión.  Odhady tvrdia, že do apríla 2018 by sa toto číslo malo navýšiť na 20 miliónov. Za to všetko môže Gabe Newell ďakovať aj hre PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS. Spomínaný titul totiž hralo v deň rekordu súčasne až 3,16 miliónov hráčov. Táto hra bude zrejme ešte chvíľu kraľovať popularite.

Komentuj!