Register

A password will be e-mailed to you.

Tak ako vlani, aj tento rok vám prinášame pohľad na tie najzaujímavejšie tituly, ktoré nás čakajú v priebehu roka 2018. S novým rokom totiž neprichádza iba mnoho nových výziev, cieľov či predsavzatí, ale aj veľa zaujímavých hier. Herný priemysel skrátka nikdy nespí. Na čo všetko sa môžeme tešiť v roku 2018?

Rok 2017 bol čo sa týka hier naozaj pestrý a na každej platforme sme sa dočkali viacerých kvalitných titulov. Podarí sa roku 2018 kvalitatívne nadviazať na ten predošlý? O zaujímavé tituly nebude núdza a my si poďme predstaviť tie najatraktívnejšie. Zoznam je ladený chronologicky podľa toho, ako ďaleko je dátum vydania.

1) EA Sports UFC 3

Fanúšikov bojových umení určite poteší ďalšia časť tohto skvelého MMA športu. Opäť tu nebudú chýbať športovci ako Demetrious Johnson, Joanna Jedrzejczyk či Anderson Silva s ktorými si zahráme proti ďalším bojovníkom. EA Sports UFC 3 vychádza 2. februára 2018 na PlayStation 4 a Xbox One.

2) Kingdom Come: Deliverance

Aj fanúšikovia Dana Vávru sa určite potešia. Kingdom Come: Deliverance je vo vývoji už niekoľko rokov, avšak my veríme, že tentokrát už hra nebude preložená a budeme mať možnosť si ju zahrať už začiatkom roka. Akčné RPG nás zavedie do roku 1403, v ktorom si zahráme za syna kováča v období následovníckej krízy na tróne Koruny Českej. Kingdome Come: Deliverance vychádza 13. februára 2018 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

3) Metal Gear Survive

Metal Gear je sama o sebe mimoriadne populárna značka. Jej duchovný otec, vývojár Hideo Kojima, nepochybne patrí medzi špičku v hernom priemysle, od najnovšieho prírastku do série sa však nakoniec úplne dištancoval. Konami Digital Entertainment nám tak ponúknu titul plný zombíkov a rôznych nepriateľov a my sme už teraz zvedaví, ako to dopadne. Zombíci zavítajú do sveta Metal Gear už 22. februára 2018 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

4) Yakuza 6: The Song of Life

V Japonsku si hráči mohli šiesty diel Yakuzy zahrať už 8. decembra 2017. Zvyšok sveta s k tejto akčnej adventúre dostane 20. marca 2018, kedy je jej vydanie naplánované na PlayStation 4. V Yakuze 6 si zahráme za Kazuma Kiryu, s ktorým si znova užijeme arkádový štýl bojov či otvorený svet.

5) Sea of Thieves

Aj Sea of Thieves patrí medzi očakávané tituly v roku 2018. Táto pirátska kooperatívna akčná adventúra vyzerá veľmi pekne. Zíde sa v nej skupina hráčov, ktorá sa bude starať o vlastnú loď a posádku. Okrem toho nebude chýbať plavenie sa po mori a skúmanie rôznych ostrovov. Samozrejme, prítomné budú aj rôzne úlohy a misie. Sea of Thieves vychádza 20. marca na PC a Xbox One.

6) A Way Out

Herná konferencia E3 2017 nás minulý rok veľmi príjemne prekvapila. Medzi zaujímavejšie tituly určite patrí aj akčný titul A Way Out. V ňom si zahráme za väzňov Lea a Vincenta, ktorí vymyslia plán na únik z väzenia. A Way Out je kooperativna záležitosť hraná v režíme split-screen. Nedávno však vývojári z Hazelight Studios potešili širokú škálu hráčov tým, že pre hranie vám stačí jedna kópia tohto titulu, pričom následne môžete svojho priateľa do hry pozvať úplne zadarmo. Skvelé, nie? Dosť však bolo rečí. A Way Out vychádza 23. marca 2018 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

7) Far Cry 5

Ani autori z Ubisoftu nespia na vavrínoch a pracujú na piatom dieli série Far Cry, ktorý nás zavedie do americkej Montany. Presnejšie sa ocitneme v malom mestečku Hope County, ktorú riadi vodca kultu Joseph Seed. Far Cry 5 vychádza 27. marca 2018 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

8) We Happy Few

Herné štúdio Compulsion Games už dlhší čas pracuje na zaujímavom titule We Happy Few. V ňom si zahráme z pohľadu prvej osoby až za 3 postavy. Tak ako ostatní občania v alternatívnom mestečku Wellington Wells, sú nútení brať tabletku Joy, ktorá spôsobuje zlepšenie nálady. My sa však s týmito postavami budeme snažíme zistiť, čo presne stojí za touto tabletkou. We Happy Few vychádza 13. apríla 2018 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

9) Spider-Man

Červeno-modrý oblek, a pavučina všade naokolo. Áno, nie je to nik iný, než Spider-Man alebo ak chcete, vysokoškolák Peter Parker. Ten sa opäť vydá do boja v mene občanov New Yorku a bude ich chrániť pred rôznymi nepriateľmi. Autori z Insomniac Games už ukázali už aj gameplay, ktorý vyzerá naozaj výborne. Už iba dodáme, že Spider-Man vychádza v prvom polroku 2018 exkluzívne na PlayStation 4.

10) Detroit: Become Human

Spomínate si ešte na Heavy Rain a Beyond: Two Souls? Tieto skvelé hry, ktoré sa preslávili najmä svojou interaktívnou hrateľnosťou sa čoskoro dočkajú ďalšieho duchovného nástupcu, nakoľko vývojári z Quantic Dream aktuálne pracujú na ďalšom podobne zameranom titule Detroit: Become Human. Ten ponúkne tri hrateľné postavy a chýbať nebude množstvo rozhodnutí ovplyvňujúcich dej. Detroit: Become Human nemá stanovený presný dátum vydania, avšak dočkať by sme sa ho mohli taktiež v prvom polroku 2018 a to exkluzívne na PlayStation 4.

11) Days Gone

Zombíkov nie je nikdy dosť. Aj to si zrejme povedali vývojári zo štúdia SIE Bend Studio, ktorý začali pracovať na survival akčnom titule Days Gone. Ten po prvom odprezentovaní zaujal širokú verejnosť. Je nutné uznať, že hra zatiaľ vyzerá skutočne výborne. Samotný dátum vydania ešte stále nebol stanovený, avšak Days Gone by ho mohol stihnúť do konca prvej polovice roka 2018, pričom hra taktiež  vychádza exkluzívne na PlayStation 4.

12) Red Dead Redemption 2

Dobrého westernu nie je nikdy dosť. A Rockstar Games to vedia. Toto herné štúdio nás poteší pokračovaním, respektíve prequelom, westernovej parády Red Dead Redemption. O hre samotnej sa toho veľa nevie, avšak v traileri vidíme nápis Sping 2018 (jar 2018), čo naznačuje, že hry by sme sa mohli dočkať pred letom.

13) The Crew 2

 V roku 2014 nám priniesli vývojári z Ivory Tower titul The Crew. Ten síce nedopadol najhoršie, ale vo svojej dobe nešlo o jednoznačne pozitívne prijatú záležitosť. I napriek tomu sa dočkáme ambiciózne pôsobiaceho pokračovania s názvom Crew 2 a vývojári si ním môžu vylepšiť svoju reputáciu. A aj keď ho postihol menší odklad, dočkať by sme sa ho mali niekedy v lete 2018. Hra vychádza na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

14) God Of War

Akčná hack and slash adventúra God Of War patrí dodnes medzi najlepšie exkluzivity na PlayStation. S bojovníkom Kratosom sme čelili proti nespočetnému množstvu nepriateľov, bohom a rôznym monštrám. Čas však neúprosne letí a Kratos sa medzičasom dočkal syna. Dokáže sa s ním podeliť o svoje skúsenosti a dokáže z neho vychovať rovnako nebezpečného bojovníka ako je on sám? To by sme sa mohli dozvedieť v druhej polovici roka 2018, kedy hra vychádza na PlayStation 4.

15) Metro Exodus

Úspešný spisovateľ Dmitry Glukhovsky je autorom knižnej série Metro. Tá sa dočkala aj dvoch herných spracovaní, pričom oba u hráčov dopadli viac než dobre. Na tlačovej konferencii E3 2017 sme sa od 4A Games dočkali oficiálneho oznámenia ako aj prvých gameplay záberov Metro Exodus. Celý svet je zničený a je na pokraji vyhynutia, avšak skupina ľudí žijúcich v Metre sa v boji o svoje životy nevzdáva. Čo na nás bude čakať mimo metra tentokrát? To okúsime na jeseň 2018, kedy hra vychádza na PC, Xbox One a PlayStation 4.

16) Anthem

Herné štúdio BioWare je známe najmä svojou sci-fi sériou Mass Effect. Skvelá akčná séria odohrávajúca sa vo vesmíre na rôznych planétach, ktorá svojimi RPG prvkami a spracovanými postavami donútila nejedného hráča vložiť do nej stovky hodín. Tentokrát sa od BioWare dočkáme úplne novej akčnej sci-fi strieľačky v otvorenom svete – Anthem. BioWare by mohli stihnúť hru vydať počas druhej polovice roka 2018. Hra je naplánovaná pre majiteľov PC, PlayStation 4 a Xbox One.

17) Skull & Bones

Fanúšikovia pirátov pozor! Nie, noví Piráti Karibiku sa zatiaľ nechystajú, avšak Ubisoft pracuje na pirátskom titule Skull & Bones. Táto akčná adventúra sa nám ukázala na tlačovej konferencii E3 2017, pričom okrem traileru sme videli aj gameplay. Hra je štýlom podobná dobre známemu titulu Assassin’s Creed IV: Black Flag, ktorý staval na námorných bitkách a pirátoch. Skull & Bones by sme si mali zahrať na jeseň 2018 a to na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

18) The Wolf Among Us: Season 2

Skvelá epizodická adventúra The Wolf Among Us od Telltale Games si priam pýtala druhú sériu. Hráči doslova bažili po pokračovaní a, našťastie, nás Telltale Games nakoniec aj vypočuli. O The Wolf Among Us: Season 2 však zatiaľ nevieme skoro nič, a tak nám neostáva nič iné, len čakať na nové informácie. The Wolf Among Us: Season 2 vychádza v roku 2018 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

19) Shenmue III

Aj vy si ešte pamätáte časy, kedy sme na starých konzolách hrali Shenmue? Žiaľ, prešlo už niekoľko rokov a Shenmue III si ešte stále nenašlo cestu ku hráčom. To by sa však malo konečne zmeniť, keďže dlho očakávané Shenmue III by malo vyjsť v druhej polovici roka 2018 na PC a PlayStation 4. Snáď to už tento rok vyjde.

20) Biomutant

Na zaujímavom titule pracujú aj vývojári z Experiment 101. Ich “experiment” Biomutant už  ukázal aj vcelku zábavne sa javiaci gameplay. V tomto titule si len tak michodom zahráme za zmutovaného medvedíka čistotného, ktorý bude bojovať proti rôznym nepriateľom. Chýbať nemá otvorený svet, RPG prvky a množstvo úloh. Biomutant vychádza v roku 2018 na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Oficiálny dátum zatiaľ nie je stanovený, avšak my veríme, že Biomutant to v tomto roku stihne.

Rok 2018 sa skrátka javí viac než zaujímavo a to sme ešte nespomenuli niekoľko atraktívnych titulov, ktorých sa pravdepodobne dočkáme najskôr v roku 2019. Konkrétne ide o hry Death Stranding, The Last of Us Part II, Beyond Good and Evil 2 alebo Cyberpunk 2077. Z hier, ktoré nám nevošli do zoznamu, sa zaujímavo javia napríklad aj Vampyr, Call of Ctulhu, Darksiders III, Overkill’s The Walking Dead, State of Decay 2, Age of Empires IV, doposiaľ nepomenovaná Star Wars hra od štúdia Respawn, dlhšie vyvíjaný remake Resident Evil 2 a teoreticky by sme sa mali dočkať aj nového dielu série Tomb Raider s podtitulom Shadow of the Tomb Raider. Na čo sa tešíte vy?

Komentuj!