Register

A password will be e-mailed to you.

Ďalší Zaklínač s tvárou Geralta z Rivie už nebude. To v podstate potvrdil Adam Kiciński, jeden z manažérov CD Projekt RED. Napriek tomu však nie je dôvod na smútok.

Zaklínača Geralta a hernú sériu Witcher si obľúbilo mnoho tunajších hráčov. A to nie len vďaka veľmi ústretovému prístupu CD Projektu voči hráčom, ale hlavne vďaka celkovej kvalite. V neposlednom rade je nám ako Slovákom slovanská mytológia veľmi blízka. Táto zmes si dobila mnohé srdcia a tak je na mieste neochota rozlúčiť sa s charizmatickým lovcom príšer Geraltom. Sny o plnohodnotnom štvrtom dieli tak veľmi pravdepodobne ostanú iba snami.

Adam Kiciński pre poľské herné média povedal, že aj keď sa zrejme nového príbehu o Geraltovi nedočkáme, návrat do univerza zaklínačov nie je úplne vylúčený. Je totiž pravdepodobné, že novej hry – ale zrejme z inej perspektívy a pohľadu na celkový príbeh – predsa len dočkáme. Naše tipy smerujú k Cirille z Cintry. Tá má totiž veľký príbehový potenciál. Nie je vylúčený ani príbeh úplne iného zaklínača a možno aj návrat v čase, či úplný spin-off. Jednoducho, bola by škoda nechať túto značku v archívoch. Aj keď už bez Geralta, vieme, že CD Projekt dokáže dodať kvalitné dielo.

Nateraz sa všetky zdroje štúdia alokujú smerom k ich kartovej hre Gwent, ktorý bol tento rok vo fáze ladenia a 2018 by mal pre zmenu priniesť fázu rozširovania. Inak však hráči netrpezlivo čakajú na Cyberpunk 2077. Ten bude zasadený do budúcnosti, pričom rovnako ako v prípade série Witcher pôjde o RPG s otvoreným svetom. Má však ísť o omnoho masívnejší titul než Witcher 3 a to už je čo povedať. Dokonca ambície Poliakov siahajú aj po prekonaní Geraltovho úspechu. Vieme, že skúsenosti s budovaním hernej značky od úplnej nuly tu rozhodne sú.

Komentuj!