Register

A password will be e-mailed to you.

V súvislosti s dlho plánovaným projektom Cyberpunk 2077 od tvorcov série Witcher sa nedávno vyrojili pomerne nešťastné špekulácie, že sa bude inšpirovať aktuálnym smerovaním AAA singleplayerových titulov, ktoré ďaleko viac pripominajú free-to-play, respektíve pay-to-win záležitosti. CD Project RED to však okamžite uviedol na správnu mieru a to naozaj svojským spôsobom.

Vznik titulu Cyberpunk 2077 bol ohlásený už v roku 2012, no vývoj sa zatiaľ výrazne nepohol. Poľskí vývojári mali totiž plné ruky práce so sériou Witcher a aktuálne naplno pracujú aj na kartovej hre Gwent: The Witcher Card Game. Cyberpunk 2077 má každopádne ponúknuť otvorený svet v štýle Witcher 3:The Wild Hunt a hoci pôjde primárne o singleplayerový zážitok, autori sa nechali počuť, že bude mať aj online prvky. Problém je v tom, že hráči si to okamžite spojili s práve prebiehajúcou kauzou týkajúcou sa mikrotransakcií v Star Wars Battlefront II, za ktoré EA schytáva poriadnu kritiku. CD Project RED však ihneď vyvrátil všetky fámy oficiálnym vyjadrením na Twitteri.

Poliaci svojim príspevkom priamo zareagovali na túto kauzu, ktorá práve hýbe herným svetom a vtipne dodali, že chamtivosť prenechávajú iným. V praxi to teda vyzerá tak, že sa nemáme čoho báť a CD Project RED ostane aj naďalej verný svojej filozofii, ktorá im získala mnoho fanúšikov po celom svete.  Čiže žiadne mikrotransakcie, či lootboxy. A tak to má byť.

Komentuj!