Register

A password will be e-mailed to you.

Prvý diel Star Wars Battlefront dorazil do predaja pred dvoma rokmi. Hoci boli očakávania vysoké, DICE ich nedokázali úplne naplniť. I preto mali pri vývoji pokračovania dostatok priestoru na zlepšovanie.

Je na slnko jasné, že Star Wars Battlefront  II patril medzi najočakávanejšie hry tohto roku. Stačilo pri oznámení potvrdiť prítomnosť príbehového režimu, viac obsahu, poukázať na niektoré zmeny a bolo vymaľované. Takzvaný hype train vyštartoval zo stanice a nebolo ho možno zastaviť. Samozrejme, nemalú úlohu v tom zohrávala i skutočnosť, že ide o Star Wars, to funguje samo o sebe.

Aby sme však nechodili iba okolo horúcej kaše, predstavme si trochu podrobnejšie, čo na hráčov v tejto hre čaká. V prvom rade je tu skutočnosť, že druhý Battlefront je trojnásobne rozsiahlejšou hrou, ako jeho predchodca. Tešiť sa možno na väčší počet hrdinov, lokalít a dopravných prostriedkov z každej éry filmových príbehov Star Wars. Nechýba ani prepracovanejšia customizácia, progres a vylepšené vesmírme bitky. Môžete bojovať za pozemné jednotky pešiakov, vesmírnych pilotov alebo na seba prevziať úlohu hrdinu v ceste za ovládnutím bojiska.

Mnohých dozaista poteší už spomínaná príbehová kampaň, v ktorej sa zhostíte úlohy Iden Versio, veliteľky špeciálnej imperialistickej jednotky zvanej Inferno Squad. Úplne nový príbeh fanúšikom tohto fenoménu odhaľuje udalosti medzi šiestou a siedmou filmovou epizódou.

Tou najdôležitejšou súčasťou hry je však multiplayer. Ten ponúka šesť multiplayerových režimov, a to Starfighter Assault, Galactic Assault, Strike, Blast, Heroes vs. Villains a Arcade. V týchto súbojoch si budete môcť zmerať sily s obľubenými záporákmi či hrdinami. Nechýbajú Darth Maul, Rey, či Yoda, v decembri dorazí Finn a Captain Phasma, no a to, samozrejme, nie je všetko. Boje budú prebiehať na rozličných miestach a planétach, medzi ktorými narazíte na yavinskú džungľu plnú domčekov na stromoch, klonovacie továrne na Kamine, alebo lesy plné Wookiov na Kashyyyku. Vesmírne boje si na starosť zobralo štúdio Criterion Games, ktoré sa preslávilo najmä skvelou sériou Burnout. Ani tu nemôžu chýbať ikonické veci, takže sa pripravte napríklad na loď Scimitar, ktorá patrí Dart Maulovi, či T-70 X-Wing Poe Damerona. V arkádovom režime si v offline singleplayeri, alebo na konzolách v split-screen kooperácii, môžete otestovať svoje schopnosti proti umelej inteligencii v bojoch s rôznymi scenármi.

Po vydaní budú postupne hráčom zadarmo servírovné tematické sezóny, ktoré prinesú nové lokality, postavy, challenge, live eventy a odmeny. Prvá sezóna nazvaná Star Wars Battlefront II The Last Jedi odštartuje 5. decembra a prinesie novinky spojené s prichádzajúcim filmovým pokračovaním. O približne týždeň neskôr, konkrétne 13. decembra do hry pribudnú ako hrateľné postavy Finn a Captain Phasma, nová planéta Crait, vesmírna lokalita D’Qar a nové challenge a odmeny. Hráči taktiež dostanú možnosť pokračovať v ceste Iden Versio v Star Wars Battlefront II Resurrection, úplne novej kapitole v rámci príbehovej kampane.

Nie všetko je však ružové. Dozaista vám neunikla kontroverzia, ktorá sa okolo hry rozpútala. Vysoké ceny hrdinov, mikrotransakcie, loot boxy, hodiny grindovania, to všetko odštartovalo “vojnu” hráčov proti EA. Vývojári z DICE sa k situácii postavili čelom a aspoň zatiaľ všetky nákupy za reálne peniaze vypli. Problémy však pre EA zďaleka nekončia, nakoľko spoločnosť čelí obvineniam z praktizovania hazardu. Situáciu momentálne prešetrujú belgické úrady a je pravdepodobné, že celá situácia vyústi v neprospech pre Electronic Arts. Tak či onak, okolo hry je poriadne živo. Hovorieva sa, že aj zlá reklama je reklama, no v tomto prípade to asi úplne platiť nebude…

Komentuj!