Register

A password will be e-mailed to you.

Október bol pre hráčov mimoriadne silným mesiacom. Vyšlo mnoho skvelých hier a bolo naozaj obtiažne vybrať si, ktorú hrať skôr. November sa môže zdať na prvý pohľad slabší, no stále je tu dostatok očakávaných titulov. Tohtoročná herná sezóna pomaly ale isto vrcholí, čo nás teda čaká v predposlednom mesiaci roka?

Call of Duty: WWII (PC, PS4, XOne)

3. november

Úvod mesiaca sa nesie v znamení Call of Duty. Séria sa po mnohých futuristických dieloch konečne vracia tam, kde má svoje korene – do obdobia druhej svetovej vojny. Očakávania hráčov i recenzentov sú extrémne vysoké, a preto dúfame, že sa vývojárom zo Sledgehammer Games výsledný počin vydarí. V podstate by stačilo, ak by autori vybrali tie najlepšie misie z prvých dielov a pretvorili ich do moderného grafického kabátika. Úspech by sa určite dostavil. Podstatnou časťou titulu však bude aj multiplayer, ktorý by mal hru držať pri živote až do vydania ďalšieho dielu. Ako to celé dopadne sa dozvieme už o pár dní, no snáď pôjde o návrat na výslnie.

Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds (PS4)

7. november

Horizon Zero Dawn patrí k najlepším hrám tohto roka. Svedčí o tom aj naša recenzia, kde sme hre udelili veľmi vysokú známku. Už onedlho sa tento titul zväčší o prvé a zároveň aj jediné rozšírenie nazvané The Frozen Wilds. Ako už napovedá aj samotný názov, tentokrát sa pozrieme do chladných severských oblastí, kde bude hlavná hrdinka Aloy čeliť novým nástrahám. Zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že nás čaká ďalšie skvelé dobrodružstvo.

Sonic Forces (PC, PS4, XOne, Switch)

7. november

Priaznivcom ježka Sonica už tento rok urobil radosť titul Sonic Mania. Návrat ku koreňom hre prospel a zabodovala ako u hráčov, tak i recenzentov. V novembri nás však čaká moderný 3D diel, ktorý to bude mať o poznanie náročnejšie. Predsa len, nedávno vyšiel skvelý Super Mario Odyssey a prechod Sonica do éry 3D hier nedopadol úplne najlepšie, i keď nájdu sa i svetlé výnimky. Zatiaľ to však vyzerá tak, že by titul Sonic Forces mohol dopadnúť viac než dobre.

Need for Speed Payback (PC, PS4, XOne)

10. november

Návrat na scénu hlási aj značka Need for Speed, ktorá po ročnej pauze bude snažiť zabojovať o priazeň hráčov. Novinka s podtitulom Payback zatiaľ nevyzerá na to, že by mala urobiť dieru do sveta, avšak snáď sa dočkáme príjemného prekvapenia. Chýbať, samozrejme, nebudú šialené naháňačky a výkonné stroje. Určite poteší aj správa, že už viac nebude nutné byť neustále online, no na druhej strane, prítomnosť hlúpeho príbehu nás trochu straší. Ak to však Ghost Games nebudú preháňať s vážnosťou a prinesú nám odľahčený “béčkový akčňák”, potom by to mohlo fungovať.

Star Wars Battlefront II (PC, PS4, XOne)

17. november

Priaznivci Star Wars majú dôvod na radosť, keďže už onedlho dorazí do kín ďalšie pokračovanie. Ešte skôr však budú mať možnosť vyraziť do boja v Star Wars Battlefront II, ktorý by mal byť väčší, lepší a rozmanitejší ako predchodca. Hra bude tentokrát obsahovať aj príbehovú kampaň, ktorá sa podľa doterajších informácií odhaduje na 5-7 hodín hracieho času. Pravdepodobne síce pôjde o vatu a tutoriál, ktorý hráča pripraví na online súboje, no i tak je to lepšie, ako nič. Každopádne, my sa na hru tešíme a sme zvedaví, či nás EA DICE dokážu niečím prekvapiť. Nech ich sila sprevádza.

November dozaista urobí radosť majiteľom Nintenda Switch. Už 10. novembra ich čaká najnovší DOOM. K nemu sa 14. novembra pripojí L.A. Noire (taktiež aj na PS4 a XONE), RiME a Rocket League. Za pozornosť stojí aj 17. november, kedy dorazia hry ako Pokémon Ultra Sun and Ultra Moon (Nintendo 3DS), The Elder Scrolls V: Skyrim VR (PS4), The Elder Scrolls V: Skyrim (Nintendo Switch) a The Sims 4 pre konzoly PS4 a XONE. Okrem toho sa na Switch už 21. novembra pozrie exkluzivita Gear.Club Unlimited, ktorá má vraj ponúknuť niečo ako Gran Turismo na cesty. Koncom mesiaca, konkrétne 28. novembra rozšíri ponuku hier pre Switch kolekcia Resident Evil Revelations (prvý aj druhý diel), no a hneď 30. novembra dorazí aj legendárna Syberia II.

Komentuj!