Register

A password will be e-mailed to you.

Je iba málo herných postavičiek, ktoré majú podobne bohatú históriu, ako práve Mario. Po prvý raz sa nám tento fúzatý hrdina predstavil v roku 1981 v titule Donkey Kong. Vtedy sa síce ešte volal Jumpman. Ako Mario si odbil premiéru o rok neskôr v titule Donkey Kong Jr., kde ako vôbec jediný krát vystupoval v úlohe antagonistu. Jeho hlavné dobrodružstvo však započalo rokom 1983, kedy vyšiel titul Mario Bros.. Od tej doby vyšlo s Mariom nespočet hier, no každá jedná znamenala pre Nintendo a fanúšikov veľkú udalosť. Nie je tomu inak ani s novinkou nazvanou Super Mario Odyssey.

Hoci sa Mario už tento rok na Nintendo Switch pozrel prostredníctvom titulu Mario + Rabbids Kingdom Battle, tou hlavnou udalosťou mal byť Super Mario Odyssey. Je zbytočné chodiť okolo horúcej kaše a rovno si možeme povedať, že tu podľa zahraničných recenzií máme jednu z najlepšie hodnotených hier všetkých čias. Takmer z každého zahraničného a i tuzemského média si hra odniesla absolútne hodnotenie, pričom padajú aj označenia ako najlepší 3D, či dokonca úplne najlepší Mario doposiaľ. Žáner skákačiek, alebo ak chcete plošinoviek tak určite ešte má hráčom čo ponúknuť a ostatné štúdia vraj môžu z hruy po najbližšie roky čerpať nápady. Tu už sú jednotlivé hodnotenia, ktoré hovoria samé za seba.

Atomix – 100%

3DJuegos – 100%

Pocket Gamer UK – 100%

TrueGaming – 100%

Areajugones – 100%

Giant Bomb – 100%

VideoGamer – 100%

Game Revolution – 100%

GamesRadar+ – 100%

Guardian – 100%

IGN – 100%

NintendoWorldReport – 100%

Trusted Reviews – 100%

TheSixthAxis – 100%

COGconnected – 100%

GameSpot – 100%

Hobby Consolas – 98%

Game Informer – 98%

The Games Machine – 97%

Wccftech – 97%

XGN – 97%

Vandal – 96%

GRYOnline.pl – 95%

Polygon – 95%

Destructoid – 95%

The Daily Dot – 90%

Eurogamer Italy – 90%

JeuxActu – 85%

M3 – 80%

PLAY! Zine – 75%

Aktuálny priemer hodnotení sa ustálil na čísle 97%, čo je úctyhodné číslo bez ohľadu na to, či ste fanúšikmi značky, alebo nie. Nintendo si tak po The Legend of Zelda: Breath of the Wild pripisuje na svoje konto už druhý titul, ktorý tento rok takmer všade dostával absolútne hodnotenia. Pokiaľ doma, respektíve niekde v taške máte Nintendo Switch, nemali by ste si Super Mario Odyssey nechať ujsť.

Komentuj!