Register

A password will be e-mailed to you.

Zo zámoria k nám dorazila veľmi prekvapujúca správa. Štúdio Visceral Games, ktoré nám v minulosti prinieslo napríklad skvelú sériu Dead Space, skončilo. Čo to znamená pre ich chystanú STAR WARS hru?

Veľa hráčov dúfalo, že sa v budúcnosti dočkáme pokračovania Dead Space. To je síce stále pravdepodobné, avšak už pod dohľadom iného štúdia. Ešte viac hráčov sa však tešilo na novú STAR WARS hru, ktorú v tomto štúdiu pripravovali. Na scenári sa podieľala Amy Hennig, ktorá v minulosti pracovala na sérii Uncharted. Ak ste náhodou informácie o tomto titule minuli, tak malo ísť o lineárny počin zameraný na príbeh, ktorý by bol akýmsi Uncharted v STAR WARS svete.

Podľa najnovších informácií však bol vývoj hry veľmi komplikovaný a vedeniu EA sa aktuálne smerovanie nepozdávalo, nakoľko vraj nekorešpondovalo so súčasnými trendmi. Osud hry však spečatený nie je, no bude pokračovať v štúdiu EA Vancouver. Je zaujímavé, že bol vývoj predaný štúdiu, ktoré má skúsenosti najmä so športovými hrami (série FIFA, NHL, SSX a podobne), no snáď pôjde o správne rozhodnutie. Štúdio má za úlohu titul prerobiť, aby zaujal väčšie publikum. Už by teda nemalo ísť o lineárny počin zameraný na príbeh a skôr sa asi dočkáme open-worldu. EA však potvrdili, že EA Vancouver využijú assety, ktoré vytvorili Visceral, no to je v tento moment nepodstatné. Hra mala vyjsť budúci rok, no vzhľadom na aktuálnu situáciu je to nepravdepodobné.

Spomínaný titul mal byť duchovný nástupca STAR WARS 1313, a teda hry, ktorá taktiež nikdy neuzrela svetlo sveta. Visceral mali 1313 zachrániť, no bohužiaľ, situácia bola opačná a priviedlo ich to k zániku. Končí tak ďalšie talentované štúdio, ktoré vedelo pripraviť zábavné hry. Čo na vzniknutú situáciu hovoríte? Dajte nám vedieť v komentároch.


Ak si chcete sériu Dead Space pripomenúť, môžete si hry zakúpiť v obchode


Komentuj!