Register

A password will be e-mailed to you.

Očakávaná FPS hra Wolfenstein II: The New Colossus sa nezadržateľne blíži na naše monitory a každá nová informácia je ostro sledovaná samotným hráčmi. Najnovšie si viacerí všimli narážky na súčasnú politickú scénu v USA a zostrovanie rozporov medzi radikálnou ľavicou a pravicou. Viacerí fanúšikovia Bethesde vytýkajú, že sa v novom dieli série jednoznačne stavia na stranu lavice.

„Wolfenstein je tradične protinacistická séria už od prvého dielu, ktorý vyšiel pred viac než dvadsiatimi rokmi. Nebudeme skrývať o čo v hre ide. Nacisti sú zlí a „neamerickí“ a vôbec nás nemrzí, že sme na tej správnej strane histórie“, povedal v rozhovore pre magazín GamesIndustry.biz marketingový expert Bethesdy Peter Hines. Takto reagoval na skutočnosť, že v krátkom videu na Twitteri sa objavil nápis „Osloboďme Ameriku od nacistov.“ Pod týmto videom na Twiteri momentálne zúri búrlivá diskusia, ktorá má v súčasnosti už 1600 diskusných príspevkov.

V súčasnosti je politická situácia v USA napätá a tak každá, aj tá najmenšia narážka na politickú orientáciu je vnímaná citlivo. Herné štúdia pomerne často naskakujú na súčasnú vlnu ľavičiarskeho aktivizmu a podľa niektorých je aj nový Wolfenstein spolitizovaný.  Podľa mnohých fanúšikov sa Bethesda ako vydavateľ hry a teda zodpovedné štúdio za obsah postavilo jednoznačne na stranu Antify a takzvaných „neomarxistických slniečkárov.“

Či sa Bethesda postavila skutočne iba na jednu stranu, alebo ide iba o obyčajnú náhodu, necháme už na vás. Každopádne, aj s ohľadom na nedávnu kontroverziu pri predstavení Far Cry 5 je zrejmé, že hráči sú čoraz citlivejší na politické vsuvky v hrách. Podobné kontroverzie skrátka pribúdajú a podľa nás to určite nie je šťastný vývoj súčasnej scény.

Komentuj!