Register

A password will be e-mailed to you.

Poľské vývojárske štúdia chcú zrejme tento rok úplne ovládnuť žáner hororových adventúr. Po tom, čo v roku 2017 vyšli hry ako Husk, Get Even, či Observer, sa hlási o slovo ďalšie poľské štúdio Movie Games. To pripravuje hru, ktorá pripomína romány majstra viktoriánskych hororov H.P. Lovecrafta. Tá práve uspela na Kickstarteri, kde usilovala o minimálnu čiastku 8 tisíc kanadských dolárov, ktorú vysoko prekročila a nič tak nebráni jej skorému vydaniu. Táto nová hororová adventúra Lust for Darkness by mala spojiť tradičný koncept hororových adventúr s erotickejšími scénami.

Niekde v alternatívnej realite existovala dimenzia s názvom Lusst´Ghaa. Existovala paralelne s tou našou a ľudia si tam mohli naplno užívať života. Dávali prednosť erotickým a iným podobným zábavkám a časom sa to začalo podobať na nespútané orgie. Miesto začalo byť tak naplnené dekadenciu a temnotou, že sa to stalo neudržateľné. Keď vám to pripomína Bioshock, tak vedzte, že presne rovnaký osud postihol aj tento svet. Miesto sa jednoducho tiež dočkalo osudu biblickej Sodomy a Gomory.

Ale aj v našom svete bola existencia tejto dimenzie známa zopár ľudom. Tí založili kult vo viktoriánskom sídle rodiny Yelvertonovcov, kde sa účastnili hrôzostrašných okultistických obradov. A je logické, že časom mnohí členovia kultu sa z nášho sveta snažili do tejto inej dimenzie dostať. A my sa tam v úlohe hráča samozrejme dostaneme tiež. Na začiatku sa ocitneme v našom svete, konkrétne v spomínanom viktoriánskom sídle, aby sme neskôr navštívili túto dekadentnú dimenziu, plnú nahých žien a najnižších pudov. Vo svete Lusst’Ghaa sa budeme môcť pohybovať len s maskou, ktorú si však nebudeme môcť nechať na tvári príliš dlho, pretože po vzore miestnych obyvateľov prestaneme byť človekom.

Autori však sami upozorňujú, že nepôjde o erotickú hru, ale ich zámerom je skôr poukázať na otázky hraníc ľudskej morálky a nášho podvedomia. Chcú namiesto vzrušenia vzbudiť skôr odpor a zdesenie. Máme zistiť, ako nízko môže ľudstvo klesnúť, pokiaľ nechá voľný prechod totálnemu morálnemu úpadku. A tak nakoniec tejto hororovej jazdy temnou ríšou najnižších pudov by mala vzísť hlboká poučná pointa.
Zaujímavosťou rozhodne je aj fakt, že Lust for Darkness je oficiálne poslednou hrou, ktorá prešla cez Steam Greenlight pred jeho definitívnym odstavením a náhradou za nový systém Steam Direct.

Hra zatiaľ na Steame nemá uvedený dátum vydania, avšak mala by sa objaviť podľa posledných informácií 26. októbra 2017, pričom prípadný port na PlayStation 4 a Xbox One bude ešte upresnený. Na konzolové porty totiž žiadali autori vybrať 70 tisíc kanadských dolárov, čo sa však zatiaľ nepodarilo.

Komentuj!