Register

A password will be e-mailed to you.

Bruce Straley, veľmi významná postava Naughty Dog, oznámil svoj odchod zo štúdia. Rozhodol sa tak učiniť po dvadsiatich rokoch, ktoré v ňom strávil. Čo ho viedlo k tomuto rozhodnutiu?  

Meno Straleyho asi nebude veľmi medzi hráčmi známe. Je však považovaný za jedného z kľúčových vývojárov Uncharted a The Last of Us. Ako sa nechal počuť,z jeho pohľadu išlo o najťažšie kariérne rozhodnutie. Avšak nám fanúšikov odkazuje, že sa niet čoho obávať. Naughty Dog je teraz na vrchole svojho potenciálu a nikdy predtým tam nebol tak zohraný tím ako teraz. Samozrejme, padlo aj zopár slov o tom ako mu budú chýbať najmä ľudia s ktorými si vytvoril blízky vzťah, menovite Amy Hennig,  Neil Druckmann, prezidenti Christophe Balestra a Evan Wells a zakladatelia Andy Gavin a Jason Rubin. Za jeho odchodom by nemala byť žiadna krivda zo strany štúdia, tam to totiž všetko funguje ako švajčiarske hodinky.

Straley začínal v Naughty Dog pred osemnástimi rokmi na hre Crash Team Racing. Neskôr sa stal spolurežisérom Uncharted 2, Uncharted 4 a The Last of Us. Jeho osobný blog zatiaľ neprezradil, čomu sa bude venovať v budúcnosti, no The Last of Us: Part II to už nebude.

Momentálne sa sa dá len ťažko určiť, ako Brucov odchod ovplyvní kvalitu budúcich hier štúdia, my však veríme, že zostávajúci členovia to zvládnu minimálne s takou pompou ako doteraz.

Komentuj!