Register

A password will be e-mailed to you.

Minulý týždeň na Gamescome nám Blizzard predstavil nového veliteľa do co-op módu StarCraftu 2. Primálny zerg Dehaka prináša svoju svorku mocných beštií a sám sa stavia do ich čela. Na pomoc mu prichádzajú aj vodcovia ostatných svoriek a spolu tvoria armádu, pred ktorou sa trasie každý nepriateľ.

Dehaka je súčasťou patchu 3.17 pre StarCraft 2, ktorý priniesol hneď niekoľko noviniek. Okrem Dehaku sa co-op režim dočkal aj novej mapy Malwarfare, kde je cieľom eskortovať a brániť protosskú AI pri čistení terminálov od nepriateľského vplyvu. Pribudla aj možnosť vylevelovať co-op hrdinov až na level 1000 a popri tom získať kozmetické bonusy. Levely nad doterajších 90 však už nezvyšujú silu veliteľov.

Noviniek sa nedočkal len co-op. Blizzard priniesol hneď troch nových hlásateľov, ktorí okorenia priebeh hier svojim hlasom. Dehaka je jedným z nich, zvyšní dvaja sú komunitné osobnosti Geoff ‘iNcontroL’ Robinsson a čínske duo SCBoy. Poslednou obsahovou novinkou sú 3 nové prémiové skiny pre jednu jednotku z každej rasy, ktoré sú využiteľné v kompetitívnom multiplayer režime.

Roar roar I'm a dinosaur

Dehaka

Dehaka je trocha unikátny veliteľ. Napriek tomu, že sa technicky jedná o zerga, oproti tým tradičným je veľmi rozdielny. Primálni zergovia sú výrazne viac individuálni. Cenia si silu a adaptáciu viac, než čokoľvek iné. Tento prístup reflektuje aj Dehaka, ktorý je aj hrateľným hrdinom. Oproti ostatným veliteľom, ktorí disponujú hrdinskou jednotkou, je však prístup k Dehakovi iný. Nemá všetky svoje schopnosti prístupné od začiatku a funguje na princípe levelovania, kde každou úrovňou môže vylepšiť jednu zo svojich schopností alebo pridať inú. Keby som to mal k niečomu prirovnať, pripomína veľmi Warcraft 3 hrdinov.

Pri tvorbe schopností sa tvorcovia nenechali obmedzovať a priniesli zaujímavý a čerstvý repertoár, s ktorým je zábava sa hrať. Skok doprostred masy nepriateľov dopĺňa rev, ktorý spomalí všetky jednotky súpera v okolí. Najväčšia zábava je však s jedením, kde Dehaka môže prehltnúť naozaj takmer akúkoľvek jednotku v hre a získať tak na krátky čas jej prednosti. Jeho najsilnejšou schopnosťou je ohnivý dych zasahujúci nemalú oblasť. Tento set dopĺňajú ešte pasívne schopnosti – lepšia regenerácia, silnejší pancier a ďalšie. S každým levelom navyše Dehaka rastie a pripomína viac a viac godzillu. Je máločo lepšie než trestať obrovské armády zrovna tak veľkým dinosaurom.

Armáda primálnych zergov disponuje 5 základnými jednotkami, no tie môžu medzi sebou na povel začať bojovať a zmeniť sa na silnejšie verzie, alebo úplne iné jednotky. Len tí najsilnejší prežijú je motto týchto zabijáckych beštií. Na zozname jednotiek nechýba ani impaler z kampane Heart of the Swarm, ktorý svoje zastúpenie v co-ope doteraz nemal.

Dehaka je dostupný pre každého (nie je treba vlastniť platenú verziu StarCraft 2) za 5€. Co-op režim je dostupný plne zadarmo v Starter Edícii hry.

 

Komentuj!