Register

A password will be e-mailed to you.

Slovenských hier nie je veľa a preto si musíme vážiť každé štúdio, ktoré obohacuje hernú scénu o kvalitné tituly. Medzi ne určite patrí aj Games Farm, košické štúdio zodpovedné za Vikings: Wolves of Midgard.

Vývojári na východe Slovenska vytvárajú hry už pomerne dlhú dobu a skúsenosti naberali pri takých tituloch ako Air Conflicts: Secret WarsShadows: Heretic Kingdoms alebo spomínaní Vikings: Wolves of Midgard. Práve posledné menované hry zdieľajú rovnaký žáner a vyzerá to tak, že sa štúdio zameralo na akčné RPG v štýle Diabla. Ich najnovší pokus dopadol pomerne dobre, ostatne sme sa naň pozreli aj v recenzii. Aj keď sa nejednalo o vyložený hit, autori v ňom ukázali isút kvalitu a potenciál. Hre sa zrejme darilo aj finančne, pretože nám avizujú čisto novú hru, o ktorej zatiaľ nevieme takmer nič.

Priložené video od vydavateľa Kalypso Media ukazuje pekne spracované hrobky a pravdepodobne tak naznačuje, že hra bude zasadená do temného fantasy sveta. Kalypso Media bol vydavateľom aj pri predchádzajúcej hre od slovenského štúdia, takže sa nám zrejme črtá dlhodobá spolupráca oboch partií. Avizovaný dátum vydania je stanovený na rok 2018, čo je možno až prekvapivo skoro. Poslednú hru totiž Slováci vydali iba pred pol rokom. Dá sa teda predpokladať, že sa bude jednať o podobný herný zážitok, aký sme si mohli vyskúšať vo Vikings: Wolves of Midgard. Viac informácií by mohla poskytnúť blížiaca sa výstava Gamescom v Nemecku.

Komentuj!