Register

A password will be e-mailed to you.

Bloober Team, štúdio zo susedného Poľska hernú obec pred dvoma rokmi veľmi milo prekvapilo hororom Layers of Fear. Ten mimo iné obstál veľmi dobre aj v našej recenzii. Neskôr dorazilo aj rozšírenie Inheritance, ktoré síce kvality pôvodnej hry nedosahovalo, no i tak bolo o čo stáť. Pozornosť fanúšikov hororu sa však začala upierať na ich ďalší počin, ktorým mal byť cyberpunkový horor Observer. 

V prvom rade mnoho hráčom vŕtala v hlave otázka, či boli Layers of Fear prísľubom do budúcna, alebo iba ojedinelou náhodou. Nakoľko dnes Observer vychádza a s ním dorazili aj prvé recenzie, môžete danú otázku rozlúsknuť.

Pokiaľ ste však túto hru doposiaľ nesledovali, tak vedzte, že ide o cyberpunkový horor odohrávajúci sa v roku 2084. Dejiskom je mesto Krakow, kde sídlia aj autori, takže mohli svoje pôsobisko dobre využiť aj v hre. Hlavným hrdinom je Observer – špeciálny detektív Dan Lazarski, ktorému hlas i podobu prepožičal herec Rudger Hauer (známy aj z kultového filmu Blade Runner). Jeho úlohou je prenikať do myslí podozrivých, kde budete zhromažďovať dôkazy. Nedostanete sa k nim však úplne jednoducho, najskôr budete musieť prežiť ich úzkostiam a strachu, pričom sa do toho nejeden krát pripletú aj démoni samotného Dana. Do toho si pripočítajte mnoho odkazov na známe filmy, anime, či romány a dostanete titul, ktorý v recenziách obstál nasledovne:

Ragequit.gr – 91%

Game Informer – 90%

DarkStation – 90%

Game Revolution – 90%

GameSpot – 90%

GameSpew – 90%

New Game Network – 80%

Eurogamer Italy – 80%

SpazioGames – 80%

The Games Machine – 80%

Everyeye.it – 78%

Multiplayer.it – 78%

Slant Magazine – 60%

Ako môžete vidieť, kvality Layer of Fear neboli iba zhodou náhod. Podľa všetkého je Bloober Team talentované štúdio, s ktorým treba počítať aj do budúcna. Ich novinka Observer si na Metacritic aktuálne drží priemer hodnotení 83%, čo je dozaista skvelý výsledok. Ak máte radi horory, prípadne cyberpunk, potom by ste tento počin nemali minúť. My v redakcii už titul hráme a pripravujeme pre vás recenziu, ktorá dorazí čo najskôr to bude možné.

Komentuj!