Register

A password will be e-mailed to you.

Štúdio Ninja Theory nám v minulosti prinieslo niekoľko zaujímavých titulov. V prvom rade nemožno opomenúť Heavenly Sword, no zabúdať nesmieme ani na DmC: Devil May Cry a Enslaved: Odyssey to the West. V posledných rokoch štúdio pripravovalo novinku nazvanú Hellblade: Senua’s Sacrifice. Čakanie na hru však skončilo a my sa môžeme spoločne pozrieť, ako sa vývojári s ich novým počinom popasovali.

Hellblade: Senua’s Sacrifice je titul, ktorý sa dá pomerne ťažko kategorizovať. Berie si mnoho z rôznych žánrov, a preto je možné, že hra vám neponúkne presne to, čo od nej očakávate. V prvom rade však ide o výlet do pomätenej mysli hlavnej hrdinky. Tá sa vypraví do podsvetia, pretože chce zachrániť svojho milovaného. Ako už bolo povedané, Senua nie je úplne v poriadku, a tak počas tejto cesty budete čeliť rôznych výjavom a psychotickým predstavám. Príbeh je inšpirovaný keltskou a severskou mytológiou, čo hre dodáva veľmi peknú atmosféru, ktorú sa podľa prvých recenzií oplatí zažiť na vlastnej koži.

GamesBeat – 95% (PS4)

PlayStation LifeStyle – 90% (PS4)

God is a Geek – 90% (PS4)

IGN – 90% (PS4)

Eurogamer Italy – 90% (PC)

EGM – 85% (PS4)

Game Informer – 80% (PS4)

Gameblog.fr – 80% (PS4)

GameSpot – 80 (PC)

TheSixthAxis – 80% (PS4)

Push Square – 80% (PS4)

PC Gamer UK – 78% (PC)

Destructoid – 75% (PS4)

Metro GameCentral – 60% (PS4)

The Jimquisition – 10% (PS4)

Ako môžete z uvedených recenzií vidieť, Hellblade: Senua’s Sacrifice je vydareným počinom. Posledná recenzia, kde titul dostal 10% možno považovať za trolling, iné vysvetlenie sa hľadá iba ťažko. Inak je hra chválená za grafické spracovanie, výbornú atmosféru a skvelé zvuky. Na druhej strane zamrzia repetitívne súboje a hádanky, respektíve jedna, ktorá sa neustále opakuje. Mnoho hráčom nemusí sadnúť ani pomalšie tempo, no to už je vec vkusu. Tak či onak, pokiaľ máte chuť na psychadelické dobrodružstvo so skvelou atmosférou a audio-vizuálnym spracovaním, potom by ste nákup titulu mali zvážiť. Hra je dostupná pre PC (Steam a GOG) a PlayStation 4.

Komentuj!