Register

A password will be e-mailed to you.

Herná platforma Steam od spoločnosti Valve je skutočným gigantom. Dokazujú to aj nedávno zverejnené čísla štatistík vo vzťahu k počtu jej užívateľov.

Dnes už takmer každý hráč vlastní drahší či lacnejší účet na tejto hernej platforme. Avšak dychberúce je zistenie, o akého obra v skutočnosti ide. Spoločnosť Valve totiž počas tohto víkendu v Seattli na svojej konferencii Casual Connect bližšie prezradila konkrétne čísla.

Tento rok je na Steame v priemere súbežne online až 14 milónov užívateľov. To je  skutočne obrovské číslo a len pre porovnanie, je to takmer trikrát viac ako má celé Slovensko obyvateľov. Zaujímavosťou je však porovnanie spred dvoch rokov. V roku 2015 bolo na Steame za približne rovnakých podmienok súbežne pripojených “iba” 8,4 miliónov ľudí. Popularitu tejto platformy dokazuje aj to, že mesačne ju využíva až 67 miliónov unikátných hráčov, pričom denne je bežne online až 33 miliónov hráčov. Ďalšou zaujímavosťou je konštantný rast platformy v oblasti predajov. Od januára 2016 Steam predal 27 miliónov hier z pohľadu hráčov, ktorí si založili účet a vykonali svoju vôbec prvú transakciu. Ak si to spriemerujete, za mesiac je to približne 1,5 milióna predaných kópií. Rozdelenie zákazníkov je nasledovné. Najviac, až 34% nakupujúcich hráčov je zo Severnej Ameriky. Západná Európa ich má 29%, Ázia 17% a Rusko 5%, Oceánia 4% a nakoniec Južná Amerika 3%. Vo východnej Európe si zrejme ľudia podľa štatistiky nekupujú hry.

Celý report z akcie si môžete v angličtine prečítať na tomto odkaze.

Komentuj!