Register

A password will be e-mailed to you.

Hoci PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS stále neopustil predbežný prístup, i napriek tomu patrí k najpopulárnejším titulom na Steame. Aký rekord sa mu podarilo vytvoriť?

Kým v nedávnej minulosti boli vo veľkej miere populárne zombie survival hry na spôsob DayZ, aktuálne je v móde žáner Battle Royale. Princíp tohto žánru spočíva v zhodení hráča padákom na veľké bojisko a to bez akejkoľvek výbavy. Tú si musí sám vyhľadať, rovnako ako jeho oponenti, ktorých je zbyčajne okolo 100. Víťazom sa logicky stáva ten, kto ako posledný prežije tento deathmatch. Lavínu popularity tohto žánru spustil svojho času už titul H1Z1, avšak PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS je ešte úspešnejší.

Aj keď hra obsahuje viacero nedostatkov a bugov, pričom problémom je aj horšia optimalizácia, nič jej nebráni lámať rekordy na Steame. Momentálne ju vlastní približne 6 miliónov hráčov, pričom len 30. augusta ju v jednej chvíli hralo neuveriteľných 481 304 hráčov súčasne. To je v rámci Steamu nový rekord pre hru vydanú iným štúdiom ako Valve Corporation. PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS predbehol aj Fallout 4, GTA V či Payday 2, ktoré boli svojho času rovnako taktiež veľmi populárne.

Tvorcov to, samozrejme, veľmi teší a pochválili sa tým aj na Twitteri. Avšak my by sme boli radšej, keby boli už čoskoro vyriešené všetky neduhy. Napokon, vydanie finálnej verzie sa blíži.

Komentuj!