Register

A password will be e-mailed to you.

Po slabšom úvode leta prichádza august a s ním aj nová dávka hier, ktorá je trochu prekvapivo nabitá mnohými zaujímavými titulmi. Narozdiel od júla sa je skutočne na čo tešiť.

Hellblade: Senua’s Sacrifice (PC, PS4)

8. august

Autori zo štúdia Ninja Theory majú za sebou už niekoľko kvalitných akčných kúskov, ako napríklad DmC: Devil May Cry alebo Enslaved: Odyssey to the West. V ich najnovšom počine si zahráte za ženskú hlavnú hrdinku menom Senua, ktorá bude počas hry bojovať hlavne vo svojej hlave, nakoľko trpí psychickými problémami. Jej vnútorné prízraky sa tak budú miesiť s bezútešnou atmosférou keltského stredoveku. Žánrovo sa autori držia svojho remesla, môžete sa teda opäť tešiť na akčné hack-n-slash RPG, ktoré po niekoľkých odkladoch konečne vyjde v prvej tretine augusta.

LawBreakers (PC, PS4)

8. august

V rovnaký deň ako vyššie zmienená hra vyjde aj LawBreakers, online FPS, na ktorej okrem iných pracuje aj Cliff Bleszinski. Toho viacerí z vás určite poznajú, pretože sa v minulosti podieľal na takých kúskoch ako Unreal Tournament a Gears of War. Pôvodne malo ísť o free to play titul, ale časom bol platobný model pozmenený a za hra teda bude nakoniec platená. V ťažkej konkurencii sa vývojári snažia odlíšiť mierne odlišným prístupom, pretože veľkým ťahákom LawBreakers bude vertikálne zameraný boj, kde sa vyžijú hlavne mobilní hráči. Spolu s avizovanou nižšou počiatočnou cenou má hra zatiaľ nakročené dobre a uvidíme, či po vydaní zaujme dostatočne veľkú hráčsku základňu.

Observer (PC, PS4, XBO)

15. august

Naši severní susedia zo štúdia Bloober Team si spravili meno kvalitným hororom Layers of Fear. Veľmi zaujímavo sa zatiaľ sa javí aj ich nový titul Observer, pričom očakávania sú logicky o niečo vyššie. Žánrovo bude Observer veľmi podobný ich predchádzajúcemu počinu a zaujme preto hlavne fanúšikov kvalitného hororu. Z viktoriánskej vily sa však presunieme do cyberpunkového prostredia a z očí detektíva Daniela Lazarskiho si prežijeme hrôzy skazeného sveta, pričom hlavný hrdina bude disponovať schopnosťou nabúrať sa do myslí jednotlivých ľudí a odhaliť ich najtemnejšie tajomstvá.

Uncharted: The Lost Legacy (PS4)

22. august

Naughty Dog nám v auguste predstavia ďalší prírastok do známej série Uncharted. Samostatné rozšírenie sa nebude venovať najznámejšej postave Nathana Drakea, ale tentokrát budeme sledovať osud dvoch hlavných hrdiniek – Chloe Frazer a nájomnej žoldnierky Nadine Ross. Hrateľnosť by mala ostať verná predchádzajúcim dielom, takže sa môžeme tešiť na plnenie jednoduchých hádaniek, skákacie pasáže, súboje a zrejme aj riadenie vozidiel. To by malo byť doplnené kvalitnými animáciami a pútavým príbehom, čo potvrdzuje už aj trailer.

F1 2017 (PC, PS4, XBO)

25. august

Tohtoročná sezóna F1 ponúka viacero výborných momentov a herná verzia by pokojne mohla inšpirovať jej napínavým priebehom. Minulý ročník sa každopádne vydaril, takže nám neostáva nič iné len veriť, že vývojári zo štúdia Codemasters Birmingham nezaspali na vavrínoch. Hlavným lákadlom nového dielu sú opäť historické monoposty, ale vylepšenia by sa mala dočkať aj kariéra, pričom hernú náplň obohatí aj nový režim Championships. Uvidíme, ako sa autori popasujú s pozmenenými monopostami v skutočnej sérii a či dokážu opäť priniesť kvalitný zážitok z jazdy, pretože na tom nepochybne záleží najviac.

Life is Strange: Before the Storm Episode 1 (PC, PS4, XBO)

31. august

Prequel výbornej adventúry Life is Strange príde s prvou epizódou až v závere mesiaca. Tentokrát však pôjde o menší titul, ktorý nemajú na svedomí pôvodní autori zo štúdia Dontnod Entertainment. Miesto 5 epizód dostaneme iba 3 a v rámci nich sa spätne pozrieme na udalosti predchádzajúce pôvodnej hre. Hlavnou hrdinkou bude Chloe Price, ktorú si určite pamätá každý hráč prvého dielu. Before the Storm sa zatiaľ javí veľmi podobne ako originál a pevne veríme, že bude disponovať a jeho kvalitami a to aj napriek zmene vývojárskeho tímu. To sa však dozvieme až v posledný deň mesiaca.

Okrem tých najväčších ťahakov však vychádza aj množstvo ďalších zaujímavých titulov. Už 2. augusta adventuristi ocenia scifi počin Tacoma (PC, XBO). Predbežný prístup konečne opustí Ark: Survival Evolved (PC, PS4, XBO), a to konkrétne 8. augusta. Bláznivá akcia v otvorenom svete zasadenom do univerza Saints Row s názvom Agents of Mayhem (PC, PS4, XBO) by mala začať baviť hráčov už 15. augusta. Aj keď je americký futbal v našich končinách skôr okrajovým športom, jeho najnovší ročník Madden NFL 18 (PS4, XBO), vychádzajúci 25. augusta, si určite nájde svojich fanúšikov. Na konci mesiaca, konkrétne 29. augusta, zase vyjde zaujímavo sa javiaci strašidelný stealth titul Hello Neighbor (PC, XBO). V rovnakom termíne sa dočkáme aj vydania u nás iba okrajovej záležitosti, avšak v zahraničí veľmi očakávaného titulu od Ubisoftu Mario + Rabbids Kingdom Battle (NS). A aby toho nebolo málo, silnú nádielku uzavrie v ten istý deň konzolová edícia kvalitného old-school RPG Pillars of Eternity: Complete Edition (PS4, XBO).

Komentuj!