Register

A password will be e-mailed to you.

Telltale Games je ako vývojárske štúdio známe hlavne tvorbou epizodických adventúr založených na licencovaných značkách. Ich portfólio sa neustále rozrastá a na svojom konte už majú viacero zaujímavých titulov. A pre niektoré z nich boli najnovšie oznámené pokračovania. 

Už v auguste dorazí do herných obchodov Batman so svojou druhou sériou. V prvej sme mohli sledovať predstavenie Batmana, jeho úlohy v Gothame a na scénu bolo uvedených aj viacero známych zloduchov ako Pinguin, Joker, či Two-Face. Viac sa môžete dočítať v našej recenzii.  Druhá séria ponesie podtitul “The Enemy Within” a opäť pôjde o päťdielnu sériu. Hlavným antagonistom by mal byť Riddler, no dôležitú časť v príbehu údajne odohrá aj John Doe alias Joker. Telltale taktiež prezradili, že Bruce Wayne bude musieť voliť medzi zaujímavými alianciami a zažije hneď niekoľko pádov. To ako hlboko padne, má ovplyvniť práve hráč, pričom rozhodnutia z prvej série sa prenesú aj do druhej. Dobrou správou je, že Troy Baker bude dabovať Batmana aj v druhej sérii a vráti sa aj Anthony Ingruber ako Joker.

Nemenej podstatným titulom je aj vlajková loď tohto štúdia – The Walking Dead. Aj keď sa tretia séria skončila len nedávno (našu recenziu si môžete prečítať na tomto odkaze) Telltale v predstihu oznámilo poslednú kapitolu tejto značky. Dobrou správou je, že záver bude patriť populárnej Clementine, ktorá sa tak znova stane plne hrateľnou postavou. Štvrtá séria The Walking Dead sa hráčom predstaví budúci rok a  môžeme  sa tešiť na veľké a emotívne finále.

Aby toho nebolo málo, medzi oznámenými titulmi nechýba ani hráčmi vyprosené pokračovanie série Wolf Among Us, vychádzajúce z komiksu Fables o rozprávkových postavách žijúcich v skutočnom svete. Príbeh zlého vlka bude pokračovať v druhej polovici budúceho roku. Nová séria ponúkne čerstvý začiatok s mnohými navrátilcami. Zatiaľ sú potvrdení Adam Harrington ako Bigby Wolf  a Erin Yvette Snow White .

Nuž, uvidíme ako si v Telltale Games poradia s veľkou porciou hier. Dúfame, že sa to nijak neprejaví na kvalite samotných hier, pretože na tak krátke časové obdobie si toho nabrali pomerne dosť veľa. V radoch štúdia už badať aj únavu, ktorá sa prejavuje v absencii inovovania posledných titulov tohto štúdia. Aktuálne hry trochu strácajú aj na kvalite oproti ich starším kúskom. Veríme však, že Telltale v tomto trende nebude pokračovať.

 

 

Komentuj!