Register

A password will be e-mailed to you.

Titul Pac-Man Vs. vyšiel pôvodne už v roku 2003 na GameCube, avšak háčik bol v tom, že hru ste obdržali len pri kúpe I-Ninja, R:Racing Evolution alebo Player’s Choice edície Pac-Man World 2. Práve to mohol byť jeden z dôvodov, prečo sa tento titul až tak nerozšíril medzi hráčov. Dostupnosť, bohužiaľ, nebola jediným problémom.

Ak ste si chceli užiť Pac-Man Vs., museli ste ho hrať vo štvorici. Traja hráči sledovali hru na TV a ovládali duchov, snažiac sa vyradiť Pac-Mana z hry. Štvrtý hráč pripojený k TV pomocou Game Boy Advance ovládal samotného hlavného hrdinu. Duchov bolo síce viac, avšak spomínaní traja hráči videli len časť hernej mapy, zatiaľ čo hráč ovládajúci Pac-Mana ju mohol vidieť celú. Tento zaujimavý koncept však zjavne predbehol dobu práve pre svoju komplikovanosť. To sa mu vtedy stalo osudným a nedočkal sa zaslúženej popularity.

Okrem GameCube bolo navyše potrebné vlastniť  dostatočný počet ovládačov, spomínaný Game Boy Advance, a na ňom mať taktiež kúpenú samotnú hru. Tí štastlivci, ktorí splnali požiadavky na hardvér a softvér si Pac-Mana smelo užívali a ostatným ostali len oči pre plač.

Po dlhých rokoch sa však Pac-Man Vs. vracia na scénu, aby oprášil svoju povesť a zaujal nových hráčov. V plnej sile sa vracia na konzolu Ninendo Switch. Nie však samostatne, ale ako súčasť  kolecie Namco Museum, ktorá vyšla už v roku 2007 na DS. Do tej doby bol Pac-Man Vs. dostupný v Japonsku i na mobilné telefóny. Na domácu konzolu sa však vráti až s celou kolekciou. S týmito informáciami prišiel magazín Polygon, ktorý upresnil, že Pac-Man Vs. bude vyžadovať dve konzoly Switch. Traja hráči budú využívať jedno zariadenie a štvrtý hráč bude mať konzolu iba pre seba.

Na rozdiel od originálu z roku 2003 do novej verzie pribudne i možnosť hry troch hráčov, ktorí budú ovládať výhradne duchov a budú nahánať žltého guličkožrúta ovládaného pomocou AI.

Namco Museum sa bude predávať od 28. júla 2017 za cenu 30 dolárov. V spomínanej kolekcií nájdeme okrem titulu Pac-Man Vs. aj Dig Dug, Galaga 88, The Tower of Druaga, Rolling Thunder, Rolling Thunder 2, Sky Kid, Splatterhouse a Tank Force.

Komentuj!