Register

A password will be e-mailed to you.

Chris Avellone je známy vývojár, ktorý sa v hernom priemysle pohybuje už vyše dvadsať rokov. Najnovšie stojí pri zrode nového RPG zo starej školy z názvom Pathfinder: Kingmaker, ktoré vyvíja ruské štúdio Owlcat Games. Určite to bolo aj jeho meno, ktoré pomohlo ruským vývojárom úspešne zabodovať v Kickstarteri. Do konca kampane ešte zostáva pár dní a pôvodne požadovaných 500 000 dolárov bolo vybraných veľmi rýchlo.

Pathfinder už na prvý pohľad pripomína také klasické hry, ako sú Baldur’s Gate alebo Fallout. Súboje sa budú odohrávať v reálnom čase s možnosťou kedykoľvek hru zapauzovať a rozdať príkazy a na hraciu plochu sa budeme pozerať zhora. Skutočnosť, že hra odkazuje na klasiky vytvorené  v legendárnom Infinity Engine znamená, že budeme znovu objavovať fantasy svet, vytvárať si optimálnu družinu, alebo absolvovať veľa rozhovorov, alebo náročných bitiek. Jednoducho, fantasy dobrodružstvo v tej najčistejšej podobe.


Nebude ale chýbať ani strategický prvok, kedy si budeme budovať vlastnú ríšu a vyjednávať so susednými kráľovstvami. Hra je založená na pomerne známej papierovej predlohe, takže autori nemuseli vytvárať nový svet. Cieľom nášho putovania bude vniesť poriadok do všetkých odľahlých kútov ríše a vybudovať tam vlastné nezávislé kráľovstvá. Toho sa dá docieliť nielen likvidáciou najrôznejších príšer, ale i zákulisnou politikou.


Pathfinder teda na prvý pohľad vyzerá veľmi tradične, otázkou je, či príde aj s nejakým prekvapením. Každopádne, malo by isť výhradne o singleplayerovú záležitosť. Ruské štúdio Owlcat Games, ktoré predtým pracovalo na takých hrách ako sú Heroes of Might & Magic 5, Rage of Mages alebo Skyforge, počíta s jej vydaním na august 2018 a to údajne výhradne iba na PC platformu.

Komentuj!