Register

A password will be e-mailed to you.

Ďalší mesiac je za nami a my vás tak opäť môžeme privítať pri ďalšom článku našej pravidelnej rubriky nazvanej Hity a prešľapy. Tentokrát sa budeme venovať mesiacu jún 2017. Ak sa teda opäť chcete dozvedieť, ktorým hrám by ste mali svoju pozornosť a čas venovať a naopak, ktoré by ste  mali radšej prehliadnuť, v tom prípade by vás mal tento článok zaujímať.

Na začiatok si opäť predstavíme to najlepšie čo nám mesiac jún 2017 ponúkol. Opäť zdôrazňujeme, že hry do rebríčku a aj informácie o nich čerpáme z portálu metacritic.com, ktorý priemeruje celosvetové hodnotenia hier z najznámejších herných serverov.

1. Nex Machina: Death Machine (PC, PS4)

Štúdio Housemarque, ktoré sa preslávilo veľmi vrúcne prijatou adrenalínovou plošinovkou menom Outland sa po troch rokoch vrátilo s úplne novým titulom. Autori zostali verní svojmu štýlu a opäť sa sústredili najmä na adrenalínovú akciu, veľkú deštrukciu a zábavnú, no zároveň aj náročnú, hrateľnosť. Keďže sa hra nachádza v hitoch je vám asi jasné ako to dopadlo. Kritici aj bežní hráči po celom svete si hru pochvaľujú a to najmä za vyššie spomínané atribúty. Dopomohlo jej to vyšplhať sa na metascore o hodnote fantastických 89%.

2. Cave Story+ (Switch)

V prípade Cave Story + sa jedná o Switch verziu veľmi známej a úspešnej 2D plošinovky, ktorá pôvodne vyšla na PC. Dnes ju a aj jej vylepšené verzie nájdete na takmer každej konzole od Nintenda. Hra bola svojho času veľmi úspešná a chválená za jej pútavý príbeh, soundtrack a hrateľnosť ako z klasického Metroidu (1986). Za to isté žne ovácie aj po 13 rokoch od jej prvého vydania. O kvalitách svedčí aj výsledné metascore o hodnote 87%.

3. DiRT 4 (PC, PS4, XOne)

Ďalší diel veľmi úspešnej pretekárskej série nazvanej DiRT, ktorá je to s nami už 19 rokov. Za tú dobu zažila vzostupy, no samozrejme, aj pády. Najnovší diel s číslovkou 4 však patrí jednoznačne k tým lepším kúskom z tejto série. Titul DiRT 4 je chválený za mnoho rôznorodých herných režimov, skvelé grafické spracovanie a v neposlednom rade aj za arkádovejšiu hrateľnosť ako tomu bolo pri minulom dieli. Tým sa stala hra prívetivejšou aj pre tých, ktorí bežne tento typ hier nehrávajú. O jej kladoch, no i záporoch sa môžete dozvedieť viac aj prostredníctvom našej recenzie, no metascore o hodnote 87% taktiež hovorí samé za seba.

4. Wipeout: Omega Collection (PS4)

V tomto prípade sa jedná o súbor 2 hier a jedného veľkého rozšírenia série Wipeout (Wipeout HD, Wipeout HD Fury, Wipeout 2048). Nakoľko sa jedná o kolekciu, tak obsahovo je, samozrejme, bohatá a ponúka mnoho hodín adrenalínovej zábavy. Všeobecne je chválená, no nájdu sa aj hráči, ktorí sa sťažujú na osekané funkcie oproti pôvodnej PS3 verzii a miestami nepríjemné ovládanie. Aj napriek tomu hra bodovala a dosiahla výborné metascore 85%.

5. Tekken 7 (PC, PS4, XOne)

Sériu Tekken netreba predstavovať snáď žiadnemu hráčovi. Táto bojová séria sprevádza fanúšikov tohto žánru už neuveriteľných 23 rokov. Tohto roku sa však séria po prvýkrát dostala pod ruky aj majiteľom počítačov a konzol Xbox One. Hra disponuje výborným multiplayerom, ktorý funguje bezproblémovo, je skvelo optimalizovaná a ponúka slušnú porciu zábavy. Kritici sa však najviac sťažujú na nezaujímavý príbehový mód a málo single player módov. To však nezabránilo tomuto v poradí už deviatemu dielu známej série získať úctyhodné metascore o hodnote 84%, pričom v blízkej dobe vyjde aj naša recenzia na tento titul.

6. Crash Bandicoot N. Sane Trilogy (PS4)

Remaster prvých troch dobrodružstiev Crasha Bandicoot, neoficiálneho maskota prvej PlayStation taktiež nemôže chýbať v hitoch. Síce to stihol iba tesne, ale predsa… Skvelé plošinovky, ktoré dozaista spríjemnili detstvo nejedného hráča dostali moderný grafický kabátik, niekoľko menších vylepšení, no v jadre ide o rovnaké hry, aké nás bavili pred 20 rokmi.

Recenzenti sa zhodli na tom, že Crash vyzerá skvelo a stále je zábavný, no koncept a ovládanie, ktoré hra ponúka už nie sú veľmi moderné. Pamätníci však budú určite nadšení, no či hra dokáže osloviť aj mladých hráčov je otázne. Prvé údaje z predaja však naznačujú, že sa s Crashom nevidíme naposledy, takže si autori môžu vydýchnuť. Napriek výhradám, ktoré mali recenzenti, si hra zo 46 recenzií drží metascore o hodnote 80%.

Toto boli tie najväčšie hity minulého mesiaca a určite by ste ich nemali minúť. Teraz sa ale pozrieme na to horšie z júnovej ponuky. Ide len o jeden titul, no obzvlášť vyčnieva z davu svojou nekvalitou a preto sme sa rozhodli ho nevynechať.

1. Randall (PS4)

Randall na seba pútal pozornosť prvými gameplay videami, v ktorých sa javil veľmi zaujímavo. Podľa nich sa malo jednať o zábavnú 2D skákačku, okorenenou dynamickými súbojmi a pekným grafickým kabátikom. Z pôvodných videí sa však zachoval len pekný vizuál. Hráči sa sťažujú na frustrujúcu hrateľnosť, nepodstatné dialógy a zle fungujúce herné mechaniky. To zrazilo tento sľubne vyzerajúci titul na metacore o hodnote len 37%.

Žiadne väčšie prešľapy nám však mesiac jún 2017 nepriniesol a preto náš tohtomesačný rebríček nateraz ukončíme. Ak vám v tomto rebríčku chýbal nejaký kvalitný titul, poprípade s umiestením nesúhlasíte, pokojne sa podeľte o svoj názor.

Komentuj!