Register

A password will be e-mailed to you.

Leto je v plnom prúde, no praví hráči si popri plánovaní dovoleniek určite zaistia i dostatok času na hranie počas tých najväčších horúčav. Júl na na prvý pohľad neponúka žiadne veľké ani vyložene atraktívne tituly, ale aspoň jednu zaujímavú hru si v tomto výbere nájde snáď každý.

Final Fantasy XII: The Zodiac Age (PS4)

11. júl

Medzi prvými júlovými hrami sa objaví remaster dvanásteho dielu slávnej série Final Fantasy. Medzi hráčmi by sme nenašli azda nikoho, kto nepočul o tejto japonskej sérii od spoločnosti Square Enix. Dvanásty diel vyšiel pôvodne v roku 2006 a majitelia PlayStation 4 si ho teraz budú môcť užiť znova. Tešiť sa môžu na vynovený grafický kabát, soundtrack i množstvo ďalších malých zmien. Spomenúť môžeme napríklad implementáciu funkcie automatického ukladania, upravenie systému povolaní, rýchlejšie načítacie časy a iné. Príbeh sleduje vojnu dvoch frakcií, pričom v strede ich konfliktu sa ocitne aj malé kráľovstvo Dalmasca. To je obsadené nepriateľskou armádou. Hnutie odporu vedené princeznou Ashe sa však rozhodne vzdorovať tyranii a oslobodiť svoj ľud spod cudzej nadvlády.

Minecraft: Story Mode – Season 2 Episode 1: Hero in Residence (PC, PS4, XBO)

11. júl

Tvorba Telltale Games sa v posledných rokoch rozrástla do viacerých smerov a jednou z ich úspešných sérií je aj Minecraft: Story Mode. Inak by totiž pravdepodobne nedošlo na druhú sériu. Priložená ukážka sľubuje pomerne klasický zážitok, na aký sme od tohto štúdia zvyknutí. Druhá séria bude nadväzovať na príbeh tej prvej a mala by zohľadňovať voľby, ktoré hráči učinili  v jej priebehu. Autori avizovali, že sa v rámci nej dočkáme klasických 5 epizód, avšak už v prvej sérii sa tento počet nakoniec rozrástol na 8. Na pomery Telltale Games je to nezvyčajné vysoké číslo. Čo tipujete vy?

Splatoon 2 (Nintendo Switch)

21. júl

Pokračovanie akcie Splatoon z roku 2015 sa prirúti až v druhej polovici mesiaca. Rozhodne sa však jedná o jednu z najzaujímavejších exkluzivít určených pre Nintendo Switch a priaznivci tohto zariadenia ju určite už napäto čakajú. Hrateľnosť bola skvelá už prvom dieli, kde 2 tímy súperili proti sebe o nadvládu v aréne tým, že farbili všetky dostupné povrchy. Druhý diel by mal zachovať tento koncept, no okrem menších zmien by mal priniesť aj nový mód. Mimo klasických súbojov 4 na 4 sa teda pripravte na kooperatívny boj proti vlnám nepriateľov. Prítomný bude aj príbehový režim pre jedného hráča.

Pyre (PC, PS4)

25. júl

Pyre autori avizovali už pred nejakým časom, ale dlho boli na informácie pomerne skúpi. S príchodom dátumu vydania sme sa však dozvedeli viacero zaujímavých informácií. Pre neznalých je nutné pripomenúť, že hru vyvíjajú nezávislí autori zodpovední za kvalitné tituly Bastion a Transistor a aj tentokrát bude základ tvoriť pekne štylizovaný vizuálny kabát, skvelý soundtrack a príbehový zážitok. Súboje budú prebiehať v tímoch a cieľom bude dostať loptu do súperovej “brány”. Zaujímavosťou je, že po prehre však bude príbeh pokračovať ďalej a nebudete teda treba načítať neúspešné pasáže. Sme zvedaví, ako to nakoniec bude fungovať z príbehového hľadiska. Cesta partie vyhnancov za slobodou má však všetky predpoklady k tomu, aby nás pri obrazovkách udržala v pozornosti po celú dobu hrania.

Okrem toho 11. júla vyjde zaujímavá a depresívne pôsobiaca 2D platformovka o úteku pred totalitným režimom, Black The Fall (PC, PS4, XBO). Od 25. júla si zase budete môcť zaplatiť predbežný prístup do hry Fortnite (PC, PS4, XBO), kooperatívnej survival hry vydávanej štúdiom Epic Games. Okrem toho by sme sa mali dočkať aj otvoreného (19. júl) a následne i uzavretého (21. júl) beta testu očakávanej hry Destiny 2, zrejme však iba pre konzoly. Zaujala vás júlová ponuka, alebo sa viac tešíte na august?

Komentuj!